Nyheder

Crunchy Frog fejrer 20-års fødselsdag med dobbelt-lp og koncert i Pumpehuset

12. september fejrer Crunchy Frog sin 20-års fødselsdag med ottedobbelt koncert i Pumpehuset inklusive hele tre genforeninger. I samme anledning udgiver pladeselskabet en lp-compilation med alle 26 bands, det har haft i stalden.

Danmarks nok vigtigste indiepladeselskab er ikke længere teenager. Men det forstår stadig at feste. Fredag den 12. september fejrer Crunchy Frog sin 20-års fødselsdag i Pumpehuset i København, hvor ikke færre end tre bands bliver genforenet: Shoegazer-popbandet Epo-555, som spillede deres afskedskoncert til Crunchy Frogs 15-års fødselsdag, electronoise-bandet Beta Satan, som består af medlemmer fra The Malpractice og hedengangne Tiger Tunes, og rockabilly-bandet Heavy Trash, som blandt andet består af Kim Kix fra Powersolo, Jon Spencer fra The Jon Spencer Blues Explosion samt pladeselskabsejeren Yebo.

Derudover vil de stærke, nulevende bands Powersolo, Lars & the Hands of Light, Shiny Darkly, The Tremolo Beer Gut og ONBC pryde scenen, både indenfor og udenfor i Pumpehusets Byhave.

Alle 600 gæster får et nummereret eksemplar af pladeselskabets kommende opsamling, If We Took the Bones Out It Wouldn’t Be Crunchy. Den udkommer i 1000 eksemplarer den 8. september, præcis 20 år efter at Crunchy Frog udgav sin første plade, Utah af indie-bandet Thau, hvis fire medlemmer grundlagde pladeselskabet.

Siden da har Crunchy Frog blandt andet givet Danmark og resten af verden store navne som The Raveonettes, Junior Senior og Superheroes og repræsenterer en stolt æra på den danske indiescene. Prøv bare at se den cirka 10 år gamle promovideo øverst i indlægget her.

For dem med børn eller en barnlig sjæl vil der om eftermiddagen op til fødselsdagsfesten være en særlig matiné-koncert, hvor DR’s Ramasjang-værter Onkel Reje (børneversionen af Je m’apelle Mads) og  Hr. Skæg, der har lært snart en hel generation at læse og tælle, vil underholde. Crunchy Frog står bag begge de skæggede herrers udgivelser, som på dagen kan købes til børnevenlige priser.

Dagen byder også på kræs for de helt voksne i form af specialtappet Charles Smith-vin og Mikeller-øl. Fødselsdagskoncerten koster 200 kroner, inklusive dobbelt-lp’en, mens matiné-koncerten koster 100 kroner.

Skriv et svar