Nyheder

Juni-koncerter I: Cyperpunk-japanere holder gadefest på den anden side af solen

Fra festival med Distortion til Jazzhouse, Loppen og på festival igen på NorthSide. Plus det løse. Her er Undertoners koncertanbefalinger til første halvdel af juni.

Så er vi igen nået til den tid på året, hvor de københavnske bydele på skift bliver omdannet til larmende gadefester. Er du ikke til hård rave og house, er der både klassisk musik og eksperimental rock på årets Distortion-program.

Anført af 90-årige Marshall giver legendariske The Sun Ra Arkestra, der har haft stor indflydelse på blandt andet progressiv jazz, avantgarde og psykedelisk rock, koncert i Jazzhouse onsdag den 4. juni. Koncerten er udsolgt, så har du ikke billet til dén, kan du i stedet møde op samme sted sidst på aftenen og blive hypnotiseret af den japanske trio Nisennenmondais energiske krautrock.

Fra kl. 16 dagen efter er der ’Klassisk Distortion’ i Enghaveparken. Her kan du blandt andet nyde den tyske pianist Nils Frahm, hvis seneste album, Spaces, vi kvitterede for med fire et halvt U, og den elektroniske strygerkvartet Messer Kvartetten, der ud over klassisk musik også vil fremføre nyere toner, nemlig musik af Jimi Hendrix. Den klassiske del af Distortion-programmet fortsætter til langt ud på natten, men du kan passende bryde op midt på aftenen og cykle mod Jazzhouse.

Her præsenterer Distortion i samarbejde med Proton den konceptuelle electronicaduo Matmos. Undertoners anmelder var svært begejstret over seneste udgivelse fra sidste år: »Matmos rammer en imponerende balance mellem avantgarde-beslægtede eksperimenter og en umiddelbar musikalsk tilgængelighed, der kan kategoriseres som en slags electronica-artpop (…) The Marriage of True Minds er sprudlende veloplagt, og begejstringen smitter lytteren.«

Motorpsycho

Motorpsycho fylder 25 år og kan ikke få armene ned.

Fredage i sommermånederne er der vanen tro Fredagsrock i Tivoli. Den 6. juni er det Agnes Obel, der kan opleves under åben himmel, når hun sætter sig ved sit klaver og fremfører sange fra gennembruddet Philharmonics og opfølgeren fra sidste år, Aventine.

Norske Motorpsycho kan i år fejre 25 års jubilæum. Bandet blev dannet i en lille by nær Trondheim i 1989, debuterede to år senere med Lobotomizer og har lige siden været særdeles produktive. Ubesværet har nordmændene vekslet mellem at være udsyrede, psychpoppede, proggede, hårdt rockende eller jazzede på en lang række bundsolide plader. Motorpsycho, der er albumaktuelle med Behind the Sun, har ry for at være et fremragende liveband. Hør selv i Pumpehuset onsdag den 11. juni.

Måske sær cyberpunk falder bedre i din smag? Trop da i stedet op på Loppen, hvor amerikanske Chrome og danske Tumor Warlord er på plakaten. Chrome udgav tilbage i 1976 sine første numre, som er indhyllede i distortede guitarer, diverse samplinger og syntheffekter. Underligt, men fængede. Chrome fik stor betydning for den senere industrial-scene – og helt sikkert også for Tumor Warlord, der vil varme op med høj energi.

Årets udgave af den succesrige NorthSide Festival i Aarhus bliver skudt i gang fredag den 13. juni. I løbet af weekenden kan de, der har sikret sig billet til den udsolgte festival, opleve Arcade Fire, Pixies og Queens of the Stone Age og mange flere. Undertoner har anmeldere til stede, så du kan læse koncertanmeldelser fra NorthSide her på sitet i løbet af festivalen.

Se andre koncerter, vi anbefaler dig at tage til, i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar