Nyheder

Endnu en solodebut fra tidligere The Walkmen-medlem

Skrevet af Camilla Grausen

Peter Matthew Bauer melder sig nu i rækken af eks-The Walkmen’er, der udgiver soloplader i år. Bauers solodebut Liberation! udkommer den 23. juni og omhandler hans opvækst i en ashram.

PeterMatthewBauer_pressebilledeSiden det afholdte amerikanske rockorkester The Walkmen i slutningen af 2013 valgte at gå i hi på ubestemt tid, er der kommet godt gang i soloudgivelserne fra eksmedlemmerne. Walter Martin har både udsendt børnesange og et soloalbum, og tidligere frontmand Hamilton Leithauser har netop udsendt albummet Black Hours.

Nu laver The Walkmens tidligere bassist Peter Matthew Bauer en såkaldt George Harrison og udgiver den spirituelle solodebut Liberation! om sin opvækst i en ashram. Deraf albummets første skæring: “I Was Born in an Ashram”. Selvom albumtitlen Liberation! kan antyde en vis frihedsfølelse oven på punktummet for The Walkmen, er det dog efter sigende ikke det, ‘frigørelsen’ handler om.

Derimod handler albummet netop om Bauers barndom, hvor religion, spiritualitet og mytologi spillede store roller. På albummet møder rendyrket rock således hippiefolk og spirituelle drømmerejser. Albummet er indspillet i en fabrikshal i Port Richmond sammen med musikerne Quentin Stoltzfuz, Christopher Colbert og Matt Oliver. Også de to tidligere The Walkmen-kolleger Hamilton Leithauser og Matt Barrick medvirker på albummet. Liberation! udkommer den 23. juni i Europa.

Få en forsmag på Peter Matthew Bauers indisk inspirerede ‘americana-raga’ i form af “Philadelphia Raga”:

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar