Anbefalet

Stærosaurus anbefaler: Top 5 sangskriver + producer-duoer

Foto: Dann Nærgaard
Foto: Dann Nørgaard
Skrevet af Redaktionen

Den københavnske duo Stærosaurus er resultatet af samarbejdet mellem sangskriver Andreas Stær og producer Laurids Smedegaard. De udgav i april deres debutalbum “Store Hoved” – her anbefaler de fem af deres yndlings sangskriver + producer-duoer.

Foto: Dann Nærgaard

Foto: Dann Nørgaard

Den københavnske duo Stærosaurus er resultatet af samarbejdet mellem sangskriver Andreas Stær og producer Laurids Smedegaard. De udgav i april deres debutalbum Store hoved – her anbefaler de fem af deres yndlings sangskriver + producer-duoer.

1. Frou Frou – “Hear me out”

Frou Frou var en britisk duo bestående af seje Imogen Heap og Guy Sigsworth, der kun nåede at udgive to album, inden Imogen Heap fortsatte sin solokarriere. Sangen her er en perfekt blanding af plastik og patos, og det er simpelthen så velproduceret (giv det et lyt i et par gode hørebøffer, og en smuk elektronisk verden vil åbne sig for dig). Den gennemgående keyboardflade er et sample fra Brian Enos instrumentalnummer ”An Ending (Accent)”, der er blevet anvendt i utallige film de seneste par år, bl.a. “28 Days Later” og “Traffic”.

2. Pet Shop Boys – “Flamboyant”

PSB er virkelig et undervurderet popband, synes vi. De har deres helt egen stil og skriver helt fantastiske popsange. Punktum. Dette nummer, brugt til at promovere deres opsamlingsplade PopArt fra 2003, virker stadigvæk! Især teksten, der meget præcist indkapsler det her indholdsløse og selviscenesættende Soundvenue-etos, der hersker i København lige nu.

3. Mark Kozelek & Jimmy Lavalle – “Gustavo”

En af de ting, som vi har dyrket i mange år, er Mark Kozeleks (Red House Painters, Sun Kil Moon) utrolige sangskrivning. Nummeret her kommer fra et samarbejde, han lavede med produceren bag The Album Leaf, som er et band, vi har talt om som reference til den sang på vores album, der hedder “I skoven”. De lettere kitschede elektroniske produktioner sætter Mark Kozeleks sange i et helt nyt lys og passer her perfekt til den knastøre levering af den morsomme og grumme historie om de illegale emigranter, der byggede hans hus.

4. The Postal Service – “We Will Become Silhouettes”

Postal Service behøver næppe nogen introduktion her. Det er bare et virkelig godt eksempel på, at to musikalske personer, der mødes fra vidt forskellige verdener, kan lave musik, der både har kunstnerisk og kommerciel succes. Deres eneste album er, med god grund, ved at blive en moderne klassiker, og inspirationen, det har givet til i de seneste 10 års indiepop, er tydelig.

5. Rugsted & Kreutzfeldt – “Hjemme hos Rugsted & Kreutzfeldt”

Rugsted & Kreutzfeldt er en inspiration, fordi de var nogle af de første, som besluttede sig for, at dansk popmusik skulle lyde rigtigt lækkert. Det var ikke længere nok med fedtet hår og ‘den gode melodi’. Det skulle også swinge og glinse, som musikken fra England og USA gjorde. Deres sangskrivning var i vores øjne ret ustabil, men når de var gode, var de virkelig gode. Kataloget falder derfor i to grupper: Fortærskede klassikere, som alle kender, og forfærdelig sessionmusikerlir. Derfor tager vi i stedet her noget andet med de to:

Stærosaurus har netop udgivet en ny video til nummeret “Jeg har aldrig (haft sådan før)”Se den her:

Læs også Undertoners anmeldelse af Stærosaurus’ album Store hoved her.

Skriv et svar