Nyheder

Temple annoncerer debutalbum med ny musikvideo

Det unge danske band Temple, der sidste år udsendte en langsom og tungsindig selvbetitlet ep, annoncerer nu debutalbum til september. Men du kan allerede nu få lov at smuglytte lidt her.

For lidt mere end et års tid siden stak et nyt dansk rockband hovedet frem af forårsmulden med en mørk og tungsindig selvbetitlet ep. Temple (ikke at forveksle med engelske Temples) blev hurtigt favoritter på Det Elektriske Barometer med singlen “Renegade”, som blev sendt ud sammen med en samling smukke levende billeder i denne musikvideo. Siden har vi ikke hørt meget fra dem på udgivelsesfronten. Indtil nu.

For Temple har nemlig i det forgangne år brygget på det, der i dag bliver annonceret som deres debutalbum. Pladen får titlen Flourescence og udkommer efter planen 22. september på bandets eget label Resonans. Du kan dog allerede nu få en forsmag på, hvad der er i vente med førstesinglen “These Eyes” øverst i indlægget her.

Den poetiske musikvideo kommer fra teaterinstruktør Henrik Grimbäcks hånd, og hovedrollen som den rastløse unge mand, der håbløst forsøger at ryste sit eget dyriske væsen af sig, bliver dygtigt danset af balletdanser og koreograf Oliver Marcus Starpov. Musikken lægger sig pænt i forlængelse af tonerne fra ep’en, der søgte det smukke i langsommeligheden og melankolien. Dog tyder den dystre, dissonansprægede intro på, at det år, der er gået, har givet det unge band lidt ekstra kant.

Temple skriver selv om den kommende plade: »Fluorescence er vores insisteren på skønheden under støjen og det meningsfulde ved livets skyggesider. I mødet mellem klassisk sangskrivning, trafikstøj, rytmisk og klassisk instrumentering og nattens lyde søger vi at nedbryde genrekonventioner for at afspejle menneskesindets mangfoldighed.«

Det lyder jo lovende, synes vi her på siden.

Skriv et svar