Nyheder

The Shins lægger lyd til endnu en Zack Braff-film

The Shins slipper ny musik for første gang siden 2012-albummet Port of Morrow. Lyt til “So Now What” her.

»You gotta hear this one song. It’ll change your life, I swear.«

Sådan siger Natalie Portman i rollen som lystløgneren Sam om The Shins-nummeret “New Slang” i kultfilmen Garden State fra 2004. Nu er filmens instruktør Zack Braff aktuel med en ny film, Wish I Was Here, og endnu en gang har Braff haft et godt øje til indierockbandet fra New Mexico. The Shins har nemlig  leveret et nummer skrevet særligt til filmen – nemlig nummeret “So Now What”, der lige er blevet offentliggjort. Det kan høres øverst i indlægget her.

Soundtracket til filmen er udvalgt af instruktøren selv, og det er værd at tjekke ud. Her finder man blandt andet navne som Bon Iver, Paul Simon, Cat Power og The Head and the Heart. Braff har da også efterhånden ry for at være habil til at sammensætte soundtracks – han vandt nemlig en Grammy for sit, ligeledes håndplukkede, soundtrack til Garden State.

Det er første gang, The Shins slipper nyt siden 2012-albummet Port of Morrow. NPR skriver, at James Mercer skrev det nye nummer ud fra sit førstehåndsindtryk af filmen, som blev vist på Sundance Film Festival 18. januar og rammer biograferne 18. juli.

Om skribenten

Anne Nørkjær Bang

Biografi:

Måske var det, da jeg som barn sad på gulvet og legede med dukker, mens Bob Dylan brægede "Mr. Tambourine Man" i baggrunden fra pladespilleren. Eller måske var det senere, da jeg gav den hele armen "på engelsk" som Eliza fra musicalen My Fair Lady i børnehavens sandkasse. Et eller andet sted i mine ganske unge år har musikken i hvert fald bidt sig fast - og den kom for at blive. Jeg har selv sunget i mange år, bl.a. i DR's Pigekor, og pillet lidt ved både klaver og guitar, men har nu lagt den praktiske del af musikken lidt på hylden til fordel for et liv som journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Fem favoritalbums:
Bob Dylan: Blonde on Blonde
Death Cab for Cutie: Plans
The Shins: Wincing The Night Away
The National: Boxer
C.V. Jørgensen: Sjælland

Skriv et svar