Koncerter

Roskilde Festival 2014: Electric Wizard, 03.07.14, Arena

Skrevet af Daniel Niebuhr

Med doomkompositioner af kolossale dimensioner fra et imponerende bagkatalog gav britiske Electric Wizard festivalpublikummet på Arena en bundsolid og tonstung lektion i den diabolske subgenre.

ElectricWizard

For at åbne med en helt og aldeles udvandet kliché, så startede Roskilde Festival på Arena med et brag. Ikke et højeksplosivt og igangsættende brag, men et uendeligt slæbende, infernalsk brag fra britiske Electric Wizard. Det er tre år siden, doompionerene sidst gæstede festivalen, og i mellemtiden er 50procent af bandet blevet skiftet ud. Heldigvis er kærligheden til de tonstunge riff samt den åbenlyse fetich for okkultisme og andre mørke kræfter stadig intakt. Således anført af billedmateriale fra blandt andet den udødelige ‘klassiker’ Angeli Bianchi, Angeli Neri s0m akkompagnement til de kolossale doomkompositioner, var vi hurtigt i trygge hænder under Arenas lige så kolossale teltdug.

Det tog dog kvartetten godt og vel et kvarter, før de havde fundet sig rigtig til rette, og de bizarre videobidder med alt lige fra sataniske ritualer til eksorcisme og borderline pornografi stjal indledningsvis fokus. Frontmand Jus Osborns vokal manglede hist og her, og der var en generel følelse af, at der manglede en god portion muskler bag det ellers enorme lydbillede, som dog alligevel fik folk til flittigt at hæve djævlehornene og tænde op for et bredt udvalg af forbudte planter.

Til gengæld blev der så leveret den helt store, vellykkede hitparade, da først vi havde rundet de 15 minutter. Numre som “Dopethrone”, “Witchcult Today”, “Black Mass” og “Come My Fanatics” kom i helt sublime udgaver, hvor Osborn som sædvanlig fik anledning til at fremføre sine ufuldendte og ofte uidentificerbare guitarsoli – uden at det lod til at have nogen som helst effekt på publikum.

Kulminationen kom akkurat som for tre år siden med den mastodontiske “Funeralopolis”, der her 14 år efter sin udgivelse stadig står som et af de tungeste og mest diabolske metalnumre nogensinde. I 2011 spillede de på Pavilion, og på Arena anno 2014 var der måske satset lidt for stort fra festivalens side, hvad angår tiltrækningskraft og/eller tidspunkt på dagen. Det ændrer dog ikke ved, at Electric Wizard smadrede sig vej gennem en fem kvarter lang, underholdende og bundsolid do0mlektion, der med garanti stadig får Arenas teltpæle til at ryste.

★★★★½☆

Skriv et svar