Koncerter

Roskilde Festival 2014: Future Islands, 04.07.14, Avalon

Skrevet af Camilla Zuleger

Man troede det næsten ikke, men hypen om Future Islands viste sig at grunde i musikalsk kvalitet snarere end et hit, der gik viralt. Med andre ord: Der er håb endnu.

futureislands

Der er sjældent noget, der kan være lige så skadeligt for et band som en mega hype. Ikke fordi opmærksomhed er dårligt, men fordi kun de allerfærreste kan leve op til de rygter, der er blevet skabt for dem. Future Islands er ikke et af de slags bands, der bukker under; de tog derimod udfordringen op og overtog Avalon, så det virkede som kunne de have gjort det samme på Orange.

Med Future Islands må man først acceptere præmissen at sætte sig ind i en lille tidsmaskine tilbage til dengang, hvor 80’er-keys var cool og David Bowie var noget helt nyt og anderledes. De lydlandskaber, Future Islands bevæger sig i er ikke synderligt originale, men har man først indset, at universet bygger på et fundament, hvor kitchy keys er helt i front, så glider det hele lidt lettere ned.

Der var tale om et fuldkommen proppet Avalon, og nåede tydede på, at de fleste var mødt op for at se giraffen, der dansede sjovt i Letterman. Men på scenen blev man mødt af et band, der ikke bare har en allerede legendarisk optræden på bagen, men hele otte år som band og et derfor ikke ubetydeligt bagkatalog.

Selvom man skulle igennem en helt god håndfuld sange før hittet “Seasons” for alvor skød fredagsfesten i gang, understregede de, at de ikke kun er det fjollede indslag, men derimod holder hele vejen igennem. Mange af sangene viste sig at besidde næsten højere musikalsk og lyrisk kvalitet end den kendte “Seasons”, og hypen viste sig derfor ikke kun at være et udslag af sociale mediers magt, men derimod anerkendelse af nye stjerner. Også selvom undertegnede finder det lidt hårdt, at 80’erne synes at lave et kraftigt comeback, hvis Future Islands får alt for meget at skulle have sagt.

★★★★★☆

Skriv et svar