Koncerter

Roskilde Festival 2014: Warpaint, 04.07.14, Avalon

Skrevet af Signe Palsøe

Warpaints døsige toner var det perfekte akkompagnement til eftermiddagsheden, når pigerne tilføjede det drevne lydbillede struktur gennem triphoprytmer og diskret guitar. De måtte gerne have gået endnu mere til strengene.

warpaint

Indrømmet – jeg er ikke entydigt vild med Warpaints seneste, selvbetitlede album. De fire amerikanske piger har sans for dreven, atmosfærisk drømmepop, men dyrker på albummet den æteriske fornemmelse i en grad, så musikken i sidste ende kan synes lige vel tandløs og uhåndgribelig.

Det skulle der heldigvis vise sig at være råd for fredag eftermiddag på et knastørt og solbeskinnet Avalon, hvor den mindste trampen fra publikum fik støvskyerne til at rejse sig og underbygge den disede stemning i Los Angeles-pigernes opiumshulepop. Ind i ”Hi” sneg sig en række dovne, men karakteristiske pluk fra guitarist Theresa Wayman, ”Undertow” blev rusket op af skarpt omskriftelige breaks, og under hele sættet var en usædvanligt stram, til tider mekanisk og decideret triphoppet rytmesektion et tilbagevendende holdepunkt, der fik publikums nakker til at vippe let i sommerheden.

Med andre ord: Warpaint havde held med at blande ældre, mere strukturerede numre med nyere materiale, der samtidig fik en diskret ansigtsløftning. Når pigerne fulgte den opskrift allermest nøje, var Avalon-koncerten en indsmigrende balancegang mellem rock og narkose, der hos så mange drømmepopbands før dem har gjort publikum fjerne og salige i blikket.

Helt så entydigt dragende blev Warpaints koncert desværre ikke. Efter sit midterstykke fyldte de drivende og løse flader af lyd til stadighed mere i sættet og bidrog til, at eftermiddagsrusen under teltdugen periodevis var tæt og tyngende i stedet for luftig og forførende. Et lidt kortere sæt og et lidt større fokus på numrenes skjulte rockteksturer og jeg havde ikke tøvet med at kalde Warpaint det oplagte akkompagnement til sindstilstanden på en hed og døsig julieftermiddag.

★★★★☆☆

Skriv et svar