Nyheder

Causa Sui udgiver tredje Pewt’r Sessions

Skrevet af Anna Møller

Causa Sui udgiver tredje improvisationsalbum med Ron Schneiderman fra Sunburned Hand of the Man. Hør hele b-siden fra Pewt’r Sessions 3.

EPR019_frontEfter sidste års dobbelte studiealbum Euporie Tide og livealbummet Live At Freak Valley fra april 2014 udgiver Causa Sui nu tredje improvisationsalbum med Ron Schneiderman fra Sunburned Hand of the Man. Ron Schneiderman med kælenavnet Pewt’r spillede også med, da Causa Sui med labelkammerater fra Papir spillede på Roskilde Festival i 2012 og ved koncerten på sidste års Festival of Endless Gratitude

Ikke overraskende hedder albummet Pewt’r Sessions 3 og er – modsat de foregående improvisationsalbums, der begge blev indspillet i 2009 – indspillet sidste år. Kombinationen af udsyrede soloer, frie afbræk og højdepunktssøgende krautsyre nåede ellers et midlertidigt toppunkt på Pewt’r Sessions 2 fra 2011, hvor Undertoner kvitterede med 5,5 U’er og følgende begejstrede beskrivelse:

»Pewt’r Sessions 2 trækker så umådeligt mange tråde tilbage til tysk kraut, stonerrock og alskens freejazz, at den i sine dynamiske gentagelser skaber nye former, der ankommer med rumskibet og eksponentielt vokser til uendelige lydmønstre. Causa Sui bevæger sig ikke i tid, men i rum. Causa Sui er hypermusik.«

De første 1000 lp’er fra hypermusikernes tredje Pewt’r Session udgives på orange marmoreret vinyl, men er ifl.g. bandets facebookside blevet forsinket til starten af september. Indtil da kan du varme dig på hele b-siden på Pewt’r Sessions 3, det 26-minutter lange nummer ”Incipiency Suite”. Her anes en vis afvigelse fra de foregående to improvisationsplader og umiddelbart set et større fokus på freejazzens løst sammenvævede strukturer. Ikke en klassisk Causa Sui-plade, men en videreudvikling af det frie udtryk og en løsnen op for de skitsemæssige tøjler, der hidtil har styret krautrockerne i deres eksperimenter.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar