Koncerter

First Hate, 02.08.14, Trailerpark Festival, København

Skrevet af Fie Neergaard

Lørdag aften på Trailerparks Outdoor-scene fik den unge duo First Hate spillet sig mere og mere elskelige koncerten igennem.

First HateFremtoningen af First Hate med to introverte fyre ved hver deres synthesizer, kunne give én tanken, at dette ville blive en meget lang koncert på Trailerparks sidste aften. Åbningen var et næsten rent instrumentalt nummer, og eftersom duoen er inspireret af slanger, kom der nogle uventede effektlyde, der kunne være blevet komiske, men i selskab med deres melodiøse synthpop, virkede fuldstændig passende.

Herefter blev den primære sanger Anton Falcks dybe røst sat på arbejde, som fik ens tanker ledt hen på Ian Curtis eller Depeche Modes univers. Særligt under den kraftfulde “Strange Weather” kunne man mærke en lignende kraft og frustration som i forgængernes. Den stoiske Kraftwerk-fremtoning blev brudt, da Falck kom væk fra sin synth, og efter et tekniske kiks var der, trods duoens antipatiske navn, løsnet helt op. Falcks instinktive dans fik mere frit løb, og det klædte koncerten.

Et par korte henvendelser til publikum og vennerne iblandt lettede stemningen. Efterhånden faldt publikum dybere og dybere for First Hates lyd, der til tider er ren soveværelses-lo-fi, men indimellem også kraftfuld med progressiv intensitet – og ligefrem dansevenlig. På “In My Dreams” og “Holy Contagion” føles det som et indblik i en længselsfuld og forvirret teenagers dagbog, en teenager som de fleste vel stadig kan relatere til.

Trods det, at First Hate kun har få numre tilgængelige til aflytning, fik de i 45 minutter spillet det ene korte, medrivende synthpopnummer efter det andet. Det klædte sangene, at der live kom flere tydelige lag på, og at det var knapt så skrabet og lo-fi i lyden, der derimod gik mere rent igennem. First Hate hev uden tvivl et par nye fans hjem lørdag aften på Trailerpark Festival.

★★★★☆☆

Skriv et svar