Koncerter

Le1f, 01.08.14, Trailerpark Festival, København

Skrevet af Fie Neergaard

På Trailerpark Festival fyrede den amerikanske queer rapper Le1f fredag op under festen med perleakrobatik og pikachus.

Le1fNår man lægger sit show ud med en kunstner, der svinger sig rundt i en perlekæde hængende fra loftet iført gennemsigtig latexbluse og halvdækket ansigt, ved man, at man står over for en oplevelse. Le1f (som skal udtales mere som leaf end life), der selv har en baggrund inden for dans, har en ep og nogle mixtapes i baghånden, og er skudt op sammen med queer rap-miljøet, hvis største repræsentanter tæller Mykki Blanco og Zebra Katz.

Efter den fascinerende perlekædeakrobatik trådte Le1f frem på scenen i sin glittede Bart Simpson-t-shirt og pailletshorts, kun assisteret af en dj i baggrunden. Med en attitude, der ikke er til at skyde igennem, fyrede han op under andendagens nok mest dansevenlige indslag, med sin elektroniske hiphop. Han whinede og voguede sig igennem numrene, for så at kunne skifte over i en langt mere maskulin fremstilling af hiphoppen, som man typisk kender den.

Le1f er uden tvivl en født performer med en mission om bryde det stereotype billedet af, hvad en rapper kan være, og hvilken bedre måde at gøre det på end med indbydende dansemusik, så budskabet lige så stille kan kravle ind under huden på det velvillige publikum.

Publikum var tændte, og kombinationen af Le1fs trin, den pulserende musik og hans ukuelige attitude, fik Royal-scenen til at overgive sig. Nogle udvalgte blev sågar en del af oplevelsen, da de med Pikachu-masker trådte op på scenen under undergrundshittet “Wut”, som en reference til videoen, hvor et lignende scenarie udspiller sig. Selve musikken er der ikke den store live-oplevelse i, dj’en satte beatsne på, og Le1f kørte derudaf, så man hverken tog anstød af det eller var yderligere imponeret, men Le1f skal opleves live, det er dér, budskabet går igennem og festen starter.

★★★★☆☆

1 kommentar

Skriv et svar