Nyheder

Thy Music Collective udgiver mixtape

Skrevet af Klaus Thodsen

Unge bands fra lokalområdet har taget Thy-ulven ved hornene og startet et nyt musikkollektiv. Det har nu resulteret i en udgivelse med i alt ti numre fra ti forskellige bands fra den Thy’ske musikscene.

Til trods for et beskedent befolkningstal på omkring 45.000 mennesker, har nordvestjyderne i Thy gennem de seneste år gjort sig stadig mere bemærkede på den danske musikscene. Heriblandt med bands som Mont Oliver, Artificial Brothers, Magnolia Shoals og Quick Quick Obey, der tidligere i år albumdebuterede.

Nu har de unge musikere valgt at samle Thys musikalske vækstlag under én fane med dannelsen af Thy Music Collective – en fælles platform, der skal følge og udbrede musikken fra Thy. Mandag den 11. august gik projektet officielt i luften med udgivelsen af første mixtape og lanceringen af en fælles hjemmeside: Thy Music Collective

thym

Mixtapet Sounds from up North #01 indeholder numre fra både helt nye og veletablerede grupper og spænder således bredt i både stil og ikke mindst modenhed. På udgivelsen finder storladen rock, indie, pop og electronica sammen i et generationsmæssigt aldersspænd på over ti år.

»For mig handler det meget om signalet i at flere bands kan arbejde sammen fremfor at modarbejde hinanden, og så handler det selvfølgelig om at sende et signal om, hvilken talentmasse der findes i Thy.« siger Samuel Medina fra bandet Magnolia Shoals.

Thy Music Collective består lige nu af knap 15 forskellige artister og grupper, der karrieremæssigt spænder fra airplay på P3, optrædener på Roskilde og SPOT Festival, albumudgivelser og udlandsturneer til den første indspilning og de første spæde skridt op på scenen.

Udover at fortælle verden om de enkelte bands og holde interne workshops, blev kollektivets lancering cementeret med en kæmpe fælleskoncert på Alive Festival den 16. august, hvor man kunne se knap 30 musikere på scenen.

Om skribenten

Klaus Thodsen

Jeg er fra et hjem med klaver, så er det sagt.
Ved klaveret sad min storesøster, men som regel kom musikken ikke længere end til hendes høretelefoner. Pladespilleren mindes jeg ikke har været tændt, men der var såvel The Beatles som The Dubliners i pladesamlingen.
Mine søskendes kassettebånd og cd'er med Guns N' Roses, Nirvana, Pearl Jam, Live, Queen osv, osv, blev derimod spillet på repeat, indtil de til sidst faldt fra hinanden. Forkærligheden for hårdtslående rock har siden forgrenet sig, og har med tiden resulteret i en dyb passion for de ofte mørke, melankolske og dystre musiklandskaber.


Favoritter
Guns N' Roses: Appetite for Destruction
Tool: 10.000 Days
Lis Er Stille: The Collibro
Mogwai: Happy Songs for Happy People
David Bowie: Heroes
Godspeed You Black Emperor: F# A# (Infinity)
Rolling Stones: Aftermath
The Evpatoria Report: Golevka

Skriv et svar