Nyheder

Danske Dinner signet på Captured Tracks

Anders Rhedins soloprojekt skal nu udgives på samme pladeselskab som Mac DeMarco, Diiv og Thee Oh Sees.

Dinner4_WebResDu har helt sikkert hørt om Choir of Young Believers, men kender måske ikke frontmanden Jannis Noya Makrigiannis’ helt tidlige sparringspartner Anders Rhedin. Igennem de seneste år har han nemlig gemt sig i Los Angeles og Berlin, hvor han arbejdet med sit forholdsvis nye enmandsband Dinner, der allerede har kastet tre ep’er af sig. På Undertoner har vi fulgt Dinner i et stykke tid, og i sin anmeldelse af debuten You Are Like L.A. (2012) beskrev vores anmelder Dinner med disse ord:

»Dinners varemærke er unægteligt Rhedins dommedagsrøst, der nok skal dele vandene. Med tydelige ekkoer af Ian Curtis er den på én gang sørgmodig og omfavnende, følsom og macho, elegant og klodset – ligesom de interessante lydbilleder, der gemmer sig bag den.«

Dette machoekko af Ian Curtis er nu nået hele vejen til Brooklyn, hvor det hippe pladeselskab Captured Tracks er bosiddende. Pladeselskabet udgiver blandt andet Pitchfork-yndlinge som Mac DeMarco, Wild Nothing, Diiv, Beach Fossils, The Soft Moon, Thee Oh Sees og Perfect Pussy.

Rhedin er særligt begejstret for at dele pladeselskab med Mac DeMarco. »For et par år siden skrev jeg en spontan fan-mail til Mac DeMarco. Jeg var faldet over hans musik tilfældigt og blev meget rørt af det. Så det skrev jeg til ham. Han svarede straks tilbage og virkede meget sympatisk,« udtaler Rhedin i en pressemeddelelse.

Mere skete der ikke, indtil at han fik en mail fra selskabets direktør. »Han var temmelig klar i spyttet og ville signe Dinner på stedet – og en måned senere er jeg ude på samme label som Mac. Det synes jeg er ret dejligt,« fortæller Rhedin om den mail, alle musikere drømmer om at få.

Til vinter udgiver Captured Tracks en vinyl, der vil rumme Dinners tre hidtidige ep’er, og man kan forvente et album med nyt materiale til næste forår.

Skriv et svar