Nyheder

Frisk Frugt signer med Tambourhinoceros og udgiver nyt

Pladeselskabet føjer Frisk Frugt til farmen og udgiver nyt album med musikeren, som kan høres live med sit store orkester i Koncertkirken senere på efteråret.

Det københavnerbaserede selskab Tambourhinoceros føjede for ganske få måneder newyorkerbandet Hooray for Earth til deres liste over signede bands, og selskabet udgiver om ganske få dage bandets andet album, Racy. Nu udgiver det toneangivende selskab også det kommende album fra Anders Lauge Meldgaards Frisk Frugt-projekt.

Frisk Frugt debuterede i 2006 med den krautspjættende Guldtrompeten og fulgte i 2012 op med den trance-inducerende Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite – begge album via musikkollektivet og udgivelsesplatformen Yoyooyoy. I 2012 udgav Anders Lauge Meldgaard også eksperimentet Musik for seks elektriske guitarer med fem andre Yoyooyoy-musikere, og at dømme efter Tambourhinoceros’ egne vurderinger, bliver den kommende plade en lige så vellykket omgang eksperimentrock som de forrige.

Det kommende album fra Frisk Frugt bærer titlen Den europæiske spejlbue, og du kan opleve de spritnye sange på dette års Wundergrund den 1. november i Koncertkirken på Blågaardsplads i København, når det 12-mand store orkester Frisk Frugt and the Splendours of Love Orchestra optræder.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar

boeger