Nyheder

Maggie Björklund udgiver skrøbelig opfølger

Skrevet af Sabina Hvass

Singer/songwriteren Maggie Björklund, der tidligere har turneret som pedalsteel-guitarist med Jack Whites kvindeband The Peacocks, udgiver Shaken den 29. september.

Danske Maggie Björklund udgiver sit andet album Shaken den 29. september og ryster posen af gæsteoptrædener endnu en gang. Debuten Coming Home fra 2011 bød på indspark fra blandt andre Mark Lanegan og medlemmer fra Calexico og Posies. Ligesådan er der drysset stjernestøv på hendes nye udgivelse, der udkommer på Bloodshot Records. Et selskab, der ellers mest beskæftiger sig med amerikansk-opfostrede artister som f.eks. Justin Townes Earle.

Denne gang består Björklunds band af trommeslager John Convertino (Calexico), cellist Barb Hunter, bassist Jim Barr (Portishead) og PJ Harvey-kollaboratør og -guitarist John Parish, der tilmed har produceret pladen. Og derudover gæster Lambchops Kurt Wagner nummeret ”Fro Fro Heart”.

Numrene bærer efter sigende tydeligt præg af Björklunds følelser og oplevelser forbundet med sin mors død. Det meste af materialet er skrevet i en turbulent tid, hvor Björklund måtte pendle mellem hospitalet og arbejdshjørnet. Til musikbloggen Consequence of Sound beskriver hun processen således:

»At se et menneske visne og dø er én af de stærkeste ting, jeg har været vidne til. Det lille tidsrum mellem livet før og livet efter skete præcist, da albummet tog form. Det tidspunkt indeholder nogle fundamentale sandheder, hvis vi tør at udforske dem. Jeg valgte at blive i det og lade det ske.«

Albummet kan allerede nydes i sin fulde længde her, og så giver Maggie Björklund koncert på Vegas Ideal Bar 8. oktober.

Om skribenten

Sabina Hvass

Biografi: Nyudklækket cand.mag i Moderne Kultur og Kulturformidling. I mit barndomshjem på Thyholm i Vestjylland sad jeg oftest foran flimmerkassen og sang med på baggrundsmusikken. Mit musikhjerte bankede først hurtigere til lyden af Michael Jackson, Electric Light Orchestra og Spice Girls. Min kærlighed til pop, rock og elektronisk musik har fra tid til anden ført mig og mine ører ud i nogle identitetskriser, mens jeg nu mest accepterer at være en person med meget forskellig og, til tider, tvivlsom smag i musik. Jeg diskriminerer hverken mod det brede eller det smalle!

Fem favoritalbums:
The Flaming Lips: The Soft Bulletin
Kashmir: The Good Life
Pixies: Doolittle
Yeah Yeah Yeahs: Fever To Tell
Built To Spill: You In Reverse

Skriv et svar