Nyheder

Nyt undergrundsselskab ser dagens lys

Skrevet af Anna Møller

Andreas Pallisgaard fra bandet Pinkunoizu starter nyt pladeselskab og udgiver støjhybrid med trommeslager Mads Pind Forsby.

ILLDJINN_COVER_620x624Et sted i den musikalske undergrund har det nye pladeselskab Oede Oe set dagens lys. Selskabet er startet af Pinkunoizus Andreas Pallisgaard og musikeren Mads Pind Forsby, og første udgivelse fra den øde ø bliver det selvbetitlede debutalbum fra projektet ILLDJINN, der lander den 29. september. Bag bogstavkoden gemmer sig trommeslager mm. Mads Pind Forsby, og selskabet beskriver selv den udgivelse således:

»De otte skæringer er alle del af den samme intuitive bevægelse og spænder fra intens industriel støj og elektroakustik til klimatiske raves og spirituel minimalisme. Illdjinn er en kompromisløs, transcenderende og hallucinatorisk plade, som udforsker grænserne for lydens fysiske barrierer og gør klangen af en tromme til noget større end dens materielle ophav.«

Udgivelsen består af en række soloimprovisationer på et præpareret trommesæt og er optaget og bearbejdet på bånd af Mads Pind Forsby over de seneste tre år. Illdjinn trykkes i 300 eksemplarer på 140 g vinyl med illustation, layout og inlay af den Wien-baserede kunstner Mads Westrup. Få en forsmag her:

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar

boeger