Nyheder

Oh Purity in Watching Landscapes i Cinemateket i aften

Skrevet af Bitten Kjærgaard

Tag forbi Cinemateket i aften kl. 19 og se det prisbelønnede projekt Oh Purity af Trinelise Væring og Jonas Berg som musikfilm instrueret af Frigge Fri. Se film, spørg løs og få et glas med de medvirkende.

I aften vises filmen “Oh Purity in Watching Landscapes” i Cinemateket. Filmen, der er en hybrid mellem en koncertfilm og en musikdokumentar, er udmundingen af Wundergrund-projektet Oh Purity fra 2010.

Udgangspunktet er koncertens kurator Trinelise Væring, der bruger spotlyset sammen med den svenske pianist og komponist Jonas Berg og et af Europas fineste barokensembler, Barokksolistene. De ville lave en koncert, hvor forskellige genrer mødes og alligevel smelter sammen til en helhed. Baroksintrumenter iscenesætter de engelsksprogede sange – blandt andet fordi Væring godt kan lidt instrumenternes menneskelighed, og at en tone godt kan lyde lidt støvet og er fejlbarlig. Lidt ligesom hendes egen stemme, der heller ikke er perfekt eller stræber efter at være det.

Filmen opstod, fordi de to gerne ville lade projektet leve, og fordi de syntes, der var store mangler i dansk musik-tv. Lyden er ofte rædderlig, og til tider får man ikke lov til at lytte til meget musik, fordi tiden går med snak mellem værter og musikere. DR spyttede nogle penge i projektet, men gav kunstnerne lov til at producere filmen selv, hvilket de gjorde med instruktør Frigge Fri ved roret. Du kan se et lille udpluk øverst i indlægget her.

I aften har filmen så københavnerpremiere i Cinemateket kl. 19. Arrangørerne DJBFA og Wundergrund byder på et lille glas efter filmen, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Trinelise Væring, Jonas Berg og Friggi Fri.

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar