Nyheder

September-koncerter II: På bål tændt med papir oplyser en ged solen

Til dig fra Undertoner, med kærlig hilsen: Fem dugfriske koncertanbefalinger til resten af september måned.

Vi er nået til anden del af september. Og der er selvfølgelig flere spændende koncerter at tage til de næste to uger. Undertoner anbefaler her fem af slagsen.

Hvis du er sulten efter sprudlende psychpop, bør du møde op på Jazzhouse tirsdag den 16. september, hvor nordjyske Treefight for Sunlight kommer på besøg. Seneste album, Pizza, fik ros her på siden, da den ifølge Undertoners anmelder bød på»en helt utroligt voluminøs og idérig samling veludskårne stykker psykedelisk indiepop«.

Den psykedeliske fest fortsætter fredag den 19. september. Svenske Goat træder her op på scenen i Store Vega, hvor de iført masker og lange kjortler vil sætte bevægelse i publikum med deres hypnotiserende psychrock. På Roskilde i 2013 var det magisk – forhåbentlig kan de mystiske svenskere genskabe magien i Vega. Papir, hvis seneste plade, Undertoner gav seks U’er, varmer op.

TheNewSpring-865x500

Bastian Kallesøe kan lige nå endnu en kop kaffe, før han begynder sin efterårsturné på Jazzhouse.

Baal, der netop har udgivet sit første stykke musik i seks år, kan i år fejre sit 20 års jubilæum. Teaterrock-bandet blev dannet i 1994 og debuterede to år efter med Sensorama – en dansk rockklassiker. I anledning af jubilæet tager Baal på en lille turné med fire eksklusive koncerter. Det sker på Fermaten i Herning fredag den 19. september, på Voxhall i Aarhus lørdag den 20. september, i Amager Bio torsdag den 25. september og på Posten i Odense fredag den 26. september.

»Om vi får endnu et album at høre fra The Libertines, er stærkt tvivlsomt. The Libertines virker på dette udspil som et band, der er ved at rives itu indefra.« Sådan spåede Undertoners Mathias Askholm Libertines’ fremtidsudsigter i sin anmeldelse af bandets anden plade. Her 10 år senere er spådommen stadig korrekt. Dog forlyder det, at Libertines vil udgive en ny plade næste år. Spændende. Indtil kan vi glæde os over, at Pete Doherty og Carl Barat har gemt stridsønskerne af vejen, og derfor – hvis Pete når sit fly – vil optræde i et udsolgt Store Vega tirsdag den 23. september.

The New Spring – aka Bastian Kallesøe – som vi her på Undertoner har rost ikke bare en, men to gange, har akkurat lige sendt sit tredje album på gaden. Det har fået navnet Late Bloomer, og sange derfra vil du kunne høre på Jazzhouse torsdag den 25. september, på Huset i Aalborg den 26. september og på Atlas i Aarhus den 27. september.

Du kan som vanligt tjekke Undertoners koncertkalender for flere anbefalelsesværdige koncerter.

Skriv et svar