Koncerter

Catch the Breeze, 24.10.14, Musikcaféen, København

Skrevet af Martin Colerick

Trioen Catch the Breeze, der tidligere har begået sig på den danske indierockscene som Yellowish, gav koncert fredag aften. I Musikcaféen i Huset-KBH manglede løssluppenheden, men støjrock-potentialet er der.

Catch the BreezeEn halvt fyldt Musikcaféen blev sparket godt i gang af opvarmningsbandet War Drums‘ industrial rock. Med en usædvanlig god energi og en yderst veloplagt forsanger, leverede bandet en ond udgave af Turboweekend. Der var fuld smadder og masser af tempo, og det kom til at stå lidt i kontrast til aftenens hovednavn, Catch the Breeze.

Catch the Breeze har som hovedmission at bringe støjen tilbage i dansk rock. Bandnavnet leder da også tankerne hen på shoegaze og støjikonerne Slowdive, men udover det, er der ikke meget støjrock over Catch the Breeze. Deres debut-ep, som udkom i august, er i den pænere ende af støjspektret, men jeg havde en forventning om, at der live ville komme mere outreret og smadret lyd, når de optrådte live. Det skete bare ikke rigtig. I stedet fik vi en koncert, der mindede lidt for meget om studieversionen. Det blev for pænt og kontrolleret, og desværre lidt uden energi og nærvær.

Det første nummer, vi fik fredag aften i Musikcaféen i Huset, var “International Love” netop fra debut-ep’en. Det mærkedes tydeligt allerede fra starten af koncerten, at Catch the Breeze er en flok rutinerede herrer. De har tidligere spillet under navnet Yellowish og nåede at få relativt stor succes med blandt andet en del rotationer på Det Elektriske Barometer. Forsanger Aage Hedensteds mørke og barytone vokal blev leveret med overbevisende ro, og Andreas Bundgårds trommer lå fuldstændig sikkert i lydbilledet.

Catch the Breeze spiller virkelig godt, og trioen får også vist Huset, at de vil noget med deres musik. Særligt ”When the Sparks Fly” og ”Reunite Your Forces” vidner om et band, der skriver aldeles glimrende numre. Men som tidligere nævnt lyder liveudgaven lidt for meget som ep’en. Det er som om Catch the Breeze spiller for sikkert og ikke rigtig viser, de er til stede. Der er en vis distance over bandet, og man savner lidt løssluppenhed og vildskab. Musikcaféen er et mindre spillested, og vi er i øjenhøjde med bandet, men alligevel er det som om, de aldrig rigtig kommer ud over scenekanten.

På bemærkelsesværdig vis kom de til at stå for meget i kontrast til War Drums’ langt mere energiske og energiladede optræden. Heller ikke det nye materiale, Catch the Breeze præsenterede, formåede for alvor at løfte dem ud til publikum. Det var synd, for de har potentialet i kraft af gode numre, og ikke mindst rigtig dygtige musikere og en forsanger, der kan synge. Men der skal også noget kant og vildskab til for at levere live, og det savnede Catch the Breeze denne fredag.

★★★☆☆☆

Skriv et svar