Nyheder

Lyt til The Flaming Lips’ genindspilning af Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

De amerikanske syrehoveder i The Flaming Lipds har genindspillet hele det klassiske Beatles-album med hjælp fra blandt andre Moby, J. Mascis og Foxygen. Det kan streames allerede nu.

lips-2014-photo---george-salisbury_wide-fcc25237ec7f95604ae487d9510e3b4bb39ae522-s40-c85

I 2005 udkom Bradley Beesleys dokumentarfilm “Fearless Freaks” om det amerikanske orkester The Flaming Lips, og betegnelsen som frygtløse freaks lever Oklahoma-bandet i den grad op til med udgivelsen af albummet With a Little Help From my Fwends. Den nye udgivelse er nemlig en genindspilning af The Beatles’ klassiske album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band (1967), der i 2003 blev udråbt som verdens bedste album af Rolling Stone Magazine.

De færreste bands ville turde fortolke dette mytiske værk, men de frygtløse freaks er ikke som andre bands, og med hjælp fra fwends som Miley Cyrus, Moby, J. Mascis, Foxygen, Black Pus, Tegan and Sara og Julianna Barwick har de leveret et, om muligt, endnu mere syret bud på The Beatles’ psykedeliske mesterværk.

Genindspilning af klassiske album er ikke nyt territorium for The Flaming Lips. Tidligere har de bearbejdet Pink Floyds Dark Side of the Moon, King Crimsons In the Court of the Crimson King og The Stone Roses’ selvbetitlede debutalbum, og With a Little Help From my Fwends er altså deres fjerde coveralbum.

Albummet udkommer først officielt mandag den 28. oktober, men allerede nu kan man streame den fulde genindspilning via amerikanske NPR. Lyt her.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi:Skriver om støjrock, spirituel jazz, minimalisme og synthpop. Leder efter historierne bag musikken, og kræver at musikere har noget på hjerte, når de stiller sig op på en scene. Har været kulturjournalist og international reporter på Politiken, lavet radiodokumentar for P1 og nyset Jarl Friis Mikkelsen ind i øret.
Fem favoritalbums:
Atlas Sound: Logos
John Cale: Fear
PJ Harvey: Let England Shake
Spleen United: School of Euphoria
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar