Nyheder

Navneløs klar med ny video og intimitetstour

Skrevet af Alex Nørregaard

Det dansksprogede orkester Navneløs er klar med en ny video om melankolien, der rammer i de allerlykkeligste momenter af livet. Og så drager orkesteret på intimitetstour i oktober.

»(…) og et sted inde i den kyniske knude, der engang var mit blødende teenagehjerte, giver det et stik, når pladen stopper.«

Det dansksprogede orkester Navneløs ramte tidligere i år noget helt rigtigt med debutalbummet Værk, der med sin blanding af postrock, jazzpop, alternativ rock, klassisk og elektronisk scorede hele 5 U’er her på siden. Værk indeholder bl.a. nummeret “Stille”, som gruppen nu har fået lavet en flot, melankolsk og dystert intim video til.

Musikvideoen, der følger et ungt forelsket par, er instrueret af Thomas Dyrholm, der tidligere har arbejdet sammen med artister som Schultz & Forever, Asbjørn og Gregersen. Han fortæller bl.a.:

»Musikvideoen til “Stille” skildrer det underlige fænomen, at det netop er i de allerlykkeligste momenter af livet, at melankolien rammer os. Som lysets paradoksale skyggeside, der minder os om det godes forgængelighed.«

Til vinter følger endvidere kortfilmen Vi falder stille, der med udgangspunkt i fortællingen fra “Stille” sigter mod at udfolde den filmiske dimension af Navneløs’ musikalske univers.

Navneløs drager desuden på en ‘Initimitetstour’ i løbet af oktober, hvor gruppen vil »(…) forsøge at skabe et rum, hvor man kan give sig hen til nuet, lade sig flyde med, og blot være.« Dette betyder bl.a., at besætningen bliver udvidet (Navneløs tæller i sig selv fem medlemmer), og at visulle elementer vil blive en stor del af showet. På touren får Navneløs bl.a. følge af Temple, der netop har udgivet albummet Fluorescence.

Intimitetstour:
Den 9. oktober – Studenterhuset, Odense – support: Temple
Den 10. oktober – Loppen, København – support: Temple
Den 11. oktober – Rampelys, Silkeborg – support: Temple
Den 17. oktober – Huset, Aalborg – support: My Bubba
Den 18. oktober – Atlas, Aarhus – support: Temple

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar