Nyheder

Se Becks fulde optræden i Austin City Limits

Det amerikanske tv-program har 40 års jubilæum og starter jubilæumssæsonen med en optræden af Beck.

Beck

Tidligere i år udgav indiestjernen Beck sit 12. studiealbum Morning Phase til stor ros blandt fans og anmeldere, der kunne skimte klare ligheder mellem det nye album og mesterværket Sea Change (2002). Siden 2007 har vi ikke haft æren af Becks besøg i vores lille kongerige, så mens vi stadig venter, må man ty til, hvad man nu kan finde af videomateriale på internettet.

Netop sæsonpremieren på Austin City Limits 40. sæson er et ganske godt bud på en sådan video, hvor man over en 60 minutters koncert får serveret et bredt udsnit af Becks bagkatalog, fra den tidlige ”Loser” (1994), over ”Where It’s At” (1996), ”Lost Cause” (2002), ”Black Tambourine” (2005) og ”Think I’m in Love” (2006) til numre som ”Blue Moon”, ”Say Goodbye” og ”Waking Light” fra Morning Phase.

Listen over tidligere optrædende i Austin City Limits er lang og tæller blandt andet navne som Radiohead, Arcade Fire, Bon Iver, Tracy Chapman, Roky Erickson, Tom Waits og Sonic Youth samt endnu en optræden med Beck, hvor han i 2002 spillede med The Flaming Lips som backingband.

Denne sæson byder også på optrædener med Ed Sheeran, Nine Inch Nails, Tweedy og Nick Cave and the Bad Seeds.

Se Becks fulde optræden her.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi:Skriver om støjrock, spirituel jazz, minimalisme og synthpop. Leder efter historierne bag musikken, og kræver at musikere har noget på hjerte, når de stiller sig op på en scene. Har været kulturjournalist og international reporter på Politiken, lavet radiodokumentar for P1 og nyset Jarl Friis Mikkelsen ind i øret.
Fem favoritalbums:
Atlas Sound: Logos
John Cale: Fear
PJ Harvey: Let England Shake
Spleen United: School of Euphoria
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar