Nyheder

Tako Lako udgiver nyt og turnerer i Danmark

Det danske balkanband Tako Lako er ude med nyt album og drager på Danmarksturné. Hør desuden det tempofyldte track “The Fury”.

Tako Lako_Pulse Riddle_Presse

Tako Lako udgiver i dag den 1. oktober albummet Pulse Riddle, som udviser helt nye højder for det danske balkanband, der albumdebuterede med Through the Mud tilbage i 2012. Gøglermusikanterne har gennemgået en kreativ udvikling siden da, bandmedlemmer er blevet udskiftet og det nye set-up udfordrer genrer og eksperimenterer med en ny gypsy-rave lyd på den nye plade.

Tempoet er stadig karakteristisk højt i tracket “The Fury” fra pladen, men verdensmusikken smeltes sammen med en mørk rave og retropsykedeliske harmonika- og violintoner. Blandingen skaber en hårrejsende lytteroplevelse i en rave-inspireret atmosfære, hvor de karakteristiske gypsy-beats har fået en mere global lyd.

Pulse Riddle lægger op til eksplosive energiudladninger, som du helt sikkert også kan opleve live, når bandet turnerer Danmark rundt. I 2013 vandt Tako Lako en Danish Music Award for “Årets Dansk World Livenavn”, og bandet garanterer en pulserende fest, hvor tempo, temperatur og intensitet er høj.

Danmarksturné:
09/10 – Lille VEGA, København – Releasekoncert
01/11 – Von Hatten, Randers
06/11 – VoxHall, Aarhus
07/11 – Kulisselageret, Horsens
13/11 – Walthers Cafe, Skanderborg
14/11 – Det Bruunske Pakhus, Fredericia
20/11 – Klaverfabrikken, Hillerød
21/11 – Slagelse Musikhus, Slagelse
22/11 – Tapperiet, Køge
27/11 – Kulturmaskinen, Odense
28/11 – Elværket, Holbæk
29/11 – Templet, Lyngby

Om skribenten

Josephine Lau Jessen

Biografi:
Jeg har en forkærlighed for melankolsk rock og en særlig hang til syre-rock fra 70'erne. Min musiksmag spænder bredt, men bliver ofte bidt af god instrumental musik med en supplerende intens vokal. I perioder har nordisk musik, især folk, fyldt meget. Jeg bliver tit fanget af musik, som formår at skabe et specielt univers, man som lytter kan sætte sig ind i. Genremæssigt er jeg ikke kræsen, elektronisk, indie-rock, shoegaze og støjrock er dog blandt favoritterne.

Fem favoritalbums:
Radiohead: In Rainbows
Erykah Badu: Worldwide Underground
Mugison: Lonely Mountain
The Smiths: The Queen is Dead
Pink Floyd: Dark Side of the Moon

Skriv et svar