Nyheder

Få en på musikopleveren med CPH:DOX

Skrevet af Redaktionen

CPH:DOX har været i gang i en uges tid, men der er stadig masser af spændende, mørke, festlige og farverige musikoplevelser at gå på opdagelse i.

CPH DOX

Festivalen CPH:DOX har været i gang i en uges tid nu, men der er stadig masser af koncerter og film at opleve for musikelskere.

Allerede i aften kan man opleve punkbandet Iceage i en lidt anderledes setting, når de folder sig ud i kulisserne til teaterkoncerten ’Gasolin’på Aveny-T.

Onsdag får CPH:DOX besøg fra USA. How To Dress Well er den talentfulde amerikanske sanger, der med succes har forvandlet melankolsk R&B til musik man kan danse til – denne gang i Lille Vega. Hvis man er til en mere voldsom ud af kroppen oplevelse, kan man i stedet bruge sin onsdag i Kunsthal Charlottenborg, hvor den visuelle kunster Keren Cytter skaber en stramt-koreograferet blanding af performance, installation, lyd og videokunst sammen med musikere fra Maria and The Mirrors og Vindicatrix. Hvis man har sarte øre og lysfølsomme øjne, er dette nok ikke the place to be.

I Lille VEGA kan man torsdag gå på oplevelse i tUnE-yArDs farverige afrobeats, der vil blive serveret efter visning af dokumentarerne ’Baltimore, Where U At’ og ’Buffalo Juggalos’, der hylder den amerikanske subkultur.

Fredag vil Vinnie Who, helt eksklusivt for festivalen, spille sange fra sit kommende album, når han indtager Bremen i skæret fra den visuelle kunster Christine Hvidts projektioner og installationer.

CPH:DOX lukker årets festival med en fest på Nikolaj Kunsthal. Her kan du opleve Mike Skinner (aka. The Streets) som DJ, hvor han bliver sat op med fotograf og filmmager Ewen Spencer (Dazed & Confused). Svensk-københavnske Lust for Youth giver en live-koncert med festlig synthpop i kølvandet på det anmelderroste album International fra 2014.

Søndag kan man opleve den britiske indie pop-duo Summer Camp, der netop har udgivet albummet Beyond Clueless, som er soundtrack til filmen af samme navn, der vil blive vist samme aften. Guardian-journalisten Charlie Lyne har samlet en collage af klip fra 200 af 90’ernes bedste og værste teenagefilm. Alle disse morsomheder kan du altså opleve til lyden af Summer Camp, hvis musik netop ofte handler om en ret mørk udgave af brudte forhold, konflikter og teenage-besættelser – alt sammen pakket ind i inspirationer fra 60’ernes pigegrupper og 80’ernes synthpop.

Se musikprogrammet her

Skriv et svar