Nyheder

Magnolia Shoals klar med første single fra kommende debutalbum

Skrevet af Klaus Thodsen

Mere end tre år efter de første gang gav lyd fra sig, kommer nu den første single fra mørkemændene i Magnolia Shoals længe ventede debutalbum Tenants, der udkommer til februar.

Det er ikke meget, man har hørt til baryton-rockerne fra Magnolia Shoals, siden de tilbage i 2011 udgav deres, af denne anmelder, meget roste debut-ep Life Dansed In The Flesh. Singlen “Looking For Love In Megel” blev udsendt i slutningen af 2012, men ellers er det mest stilhed, der er kommet fra Thyboerne.

Men nu kommer første luns fra det kommende album Tenants. Singlen ’Western Whereabouts’ handler om den daglige søgen efter tilhørsforhold og den tilbagevende skuffelse over ikke at nå dertil. Nummeret bygger på et arrangement, der udfordrer den almindelige hitskabelon, netop for at understrege følelsen af ikke at høre til.

»Det er ikke ment som endnu en generel kommentar til det samfund, vi lever i. Det er livet malet med den smalle pensel, og et udtryk for den længsel, der gennemsyrer manges dagligdag. Inklusive vores egen.« siger guitaristen Samuel Medina.

»Vi glæder os som små børn til at smide pladen. Og vi glæder os til at publikum kan høre pladen som en helhed, for det er jo i den sammenhæng at det hele gerne skulle give mening.«

Alle ni numre, der udgør kommende album er indspillet af drengene selv langt oppe i Sverige. Albummet er mixet i analog af Thomas Alstrup i Sejling Studio og mastereret af Bjórn Engelmann i Cutting Room, Sverige. Hele albummet udkommer den 16. Februar 2015 og udgives i samarbejde med Border Music i Danmark.

Magnolia Shoals består af sangeren Nicolai Noa, bassisten Thomas Halkier, Kristian Lorentzen på trommer og Samuel Medina på guitar.

Om skribenten

Klaus Thodsen

Jeg er fra et hjem med klaver, så er det sagt.
Ved klaveret sad min storesøster, men som regel kom musikken ikke længere end til hendes høretelefoner. Pladespilleren mindes jeg ikke har været tændt, men der var såvel The Beatles som The Dubliners i pladesamlingen.
Mine søskendes kassettebånd og cd'er med Guns N' Roses, Nirvana, Pearl Jam, Live, Queen osv, osv, blev derimod spillet på repeat, indtil de til sidst faldt fra hinanden. Forkærligheden for hårdtslående rock har siden forgrenet sig, og har med tiden resulteret i en dyb passion for de ofte mørke, melankolske og dystre musiklandskaber.


Favoritter
Guns N' Roses: Appetite for Destruction
Tool: 10.000 Days
Lis Er Stille: The Collibro
Mogwai: Happy Songs for Happy People
David Bowie: Heroes
Godspeed You Black Emperor: F# A# (Infinity)
Rolling Stones: Aftermath
The Evpatoria Report: Golevka

Skriv et svar