Nyheder

Fanø Free Folk Festival offentliggør første navne

Hudna.
Skrevet af Camilla Zuleger

Den lille festival, der finder sted på Fanø i juli, har nu løftet sløret for de første fem navne til næste års festival.

Hudna.

Trioen Hudna er blandt de første offentliggjorte navne til Fanø Free Folk Festival.

Næste sommer er der igen god grund til at holde øje med den lille ø ud for den jyske vestkyst. For sjette år i træk bliver der nemlig tid til den lillebitte festival, Fanø Free Folk Festival. De fem første navne til næste års festival er nu offentliggjort.

Bag navnet Hudna står Orhan zgür Turan, Yossi Karutchi og Søren Bigum, der sammen gæster Fanø til sommer. Deres musik lader nordiske og mellemøstlige toner flyde sammen i et udtryk, der blander psych, blues og folk. I 2013 vandt de prisen for bedste nummer i world-kategorien ved Danish Music Awards, og også i  år medvirkede Hudna på det vindende nummer af Ahmet Ünal Alici.

Kristina Jung udgav i år sin første EP, Into the Light That I Have Known. Foruden fem hjerteskærende numre, fik dem, der købte en af de bare 100 kopier, en håndfuld fjer fra vilde fugle.

Til de mere dansetrængende er der hjælp at hente hos klezmer-trioen Tzeitel fra Sverige. Med sig har de bl.a. violinisten Anna Cochrane, der sammen med duoen Underlandet besøgte festivalen i 2013.

Fra USA kommer den ellers tyskklingende gruppe Die Geister Beschwören, der bevæger sig på mindre traditionel og langt mere eksperimenterende grund. De kan lyde som soundtracket til det mareridt, du havde i nat, med deres næsten messende musikeksperimenter, men de forstår stadig at komponere musik med betagende stemninger.

Det åndelige er også et centralt element hos australierne Trappist Afterland, der også kigger forbi næste års Fanø Free Folk Festival, og husker os på, at psych ikke er død (!).

Programmet for Fanø Free Folk Festival kommer i alt til at byde på 20 navne, men også naturvandringer og workshops. Festivalen bliver afholdt ved Sønderho Forsamlingshus på Fanø fra den 24.-26. juli 2015.

Hvis du er hurtigt, kan du lige nu få billetter til en early-bird-pris på bare 300 kr, og du kan købe den lige her.

Skriv et svar