Nyheder

Frost klar med det fulde festivalprogram

Narcosatanicos. Foto: Peter Troest.
Skrevet af Anna Møller

Fløde og syre til folket, når Frost Festival for femte gang sætter februar på den anden ende.


Så er det færdige program til denne vinters Frost Festival offentliggjort med flødemesteren D’Angelo som trumf og andre stærke kort i bl.a. Narcosatanicos og Get Your Gun.

I midten af december vendte D’Angelo tilbage med Black Messiah efter 15 års albumpause og 12 år i praktisk talt hi. Da han – helt ekstraordinært – spillede på Vega i 2012 gav Undertoners anmelder Lasse Winther Jensen koncerten 5,5 U’er og kaldte bl.a. D’Angelo for en af de bedste sangere, han nogensinde har hørt live.

D’Angelo spiller onsdag den 25. februar 2015 i Falconer Salen.

Narcosatanicos. Foto: Peter Troest.

Narcosatanicos. Foto: Peter Troest.

Er man mere til en psykedelisk overhaling og hårdtslående rock, så kan man blive blæst bagover af Get Your Gun og Narcosatanicos, der spiller i Koncertkirken på Blågårds Plads lørdag den 14. februar 2015. Den rockfolkende duo Get Your Gun udgav deres debutalbum i sommeren 2014, og dengang gav Undertoners anmelder Steen Fabrin Michelsen 4,5 U’er og kaldte det en ualmindelig helstøbt debut.

Også Aarhus-bandet Narcosatanicos er en kær ven af Undertoner, og da de spillede på Roskilde i sommer, var Undertoners anmelder Sabina Hvass særdeles begejstret. Hun kvitterede med 5 U’er og følgende medrivende beskrivelse: »Fra 60’er- og 70’er-inspireret syre over kaotisk jazz til heavy og skraldet punkrock er der noget for enhver smag, når Narcosatanicos spiller – også på Rising onsdag eftermiddag.«

Narcosatanicos spiller samme dag som Get Your Gun – begge i Koncertkirken. Dagen inden, fredag den 13. februar, kan man i samarbejde med Statens Museum for Kunst opleve en koncertinstallation i museets udstillingslokaler. Her spiller den eksperimentale, klassiske kvartet We Like We til en barok fredagsbar i festivalens navn.

Aftageren til Kim Larsens skrånende imperium, Christian Hjelm, og superfalsetten Chorus Grant kan også opleves til hver to intimkoncerter på – indtil videre – hemmelige locations.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar