Nyheder

PJ Harvey indspiller nyt album som kunstinstallation

PJ Harvey på saxofon klar til at indspille nyt album. Foto: Somerset House
Skrevet af Camilla Grausen

I et specialbygget studie i Somerset House i London vil PJ Harvey fra 16. januar indspille sit nye, niende studiealbum.

PJ Harvey på saxofon klar til at indspille nyt album. Foto: Somerset House

PJ Harvey på saxofon klar til at indspille nyt album. Foto: Somerset House

Kun halvandet døgn inde i 2015 byder det nye år på musiknyheder, som får året til at tegne rigtig godt. Britiske PJ Harvey har netop offentliggjort, at hun indspiller sit kommende album som en kunstinstallation i Somerset House i London midt i januar.

Under titlen PJ Harvey: Recording in Progress vil Harvey med band, lydteknikere og faste producere Flood og John Parish arbejde sammen med indspilninger, diskussioner om musikken, improvisationer med mere. Det foregår i et gennemsigtigt studie, hvor publikum i tre kvarter ad gangen kan være vidne til tilblivelsen af albummet. Studiet er specialbygget og tillader envejssyn og -lyd, således at publikum kan se og høre Harvey og musikerne, men inde i studiet kan Harvey m.fl. koncentrere sig om det musikalske arbejde.

Det nye album indspilles fra den 16. januar 2015 og i en periode frem med flere daglige publikumssessioner. Albummet bliver PJ Harveys niende studiealbum, opfølgeren til den overordentligt anmelderroste 2011-udgivelse Let England Shake.

Projektet bliver til i samarbejde med kunstorganisationen Artangel og Somerset House. Hvis man er så heldig at befinde sig i London i perioden, eller måske nu overvejer et lille smut til den engelske hovedstad, kan billetter til PJ Harvey: Recording in Progress købes her.

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar