Nyheder

Pop Revo og NorthSide offentliggør nye navne

Aarhus-festivalerne Pop Revo og NorthSide valgte på samme tid at afsløre nogle af de internationale navne, der i år gæster festivalbyen.

Viet Cong

I dag kl. 13 valgte de aarhusianske festivaler Pop Revo og NorthSide Festival begge at offentliggøre nye navne.

Pop Revo offentliggjorde de canadiske postpunkere Viet Cong (billedet), der lige har udgivet deres anmelderroste debutalbum, og de engelske alt.rockere Happyness, som gjorde meget væsen af sig i 2014 med udgivelsen af både et debutalbum og en EP. Udover de to bands er de amerikanske powerpop-gone-psychrock-excentrikere i Foxygen foreløbigt eneste navn på plakaten.

NorthSide Festival satsede som forventet lidt bredere med gamle kendinge som Placebo og Death Cab for Cutie samt de 90’er-inspirerede popdrenge i Years and Years, der netop er blevet kåret til BBC’s Sound of 2014. Også De Eneste To er blevet tilføjet programplakaten. De slutter sig til store navne som FKA Twigs, alt-J, José González, Little Dragon, Matthew E. White, Interpol, The Black Keys og Wu-Tang Clan.

Samtidigt med annonceringerne åbner Pop Revo op for billetsalget (380 kr.) til den 12. udgave af indie-festivalen, som finder sted den 14.-16. maj 2015 på spillestederne Voxhall og Atlas. NorthSide startede billetsalget allerede i oktober (1.395 kr.) og løber af stablen den 12.-14. juni 2015, som altid i Ådalen.

Om skribenten

Valdemar M. Stauning

Biografi:
Jeg er trommeslager og har spillet i bands inden for mange forskellige genrer, lige fra samba-house til heavy-metal og fra synth-pop til latinamerikansk folkemusik.
Jeg lytter også til næsten alle genrer, så længe der ligger noget refleksion og ærlighed i det enkelte udtryk. Det gør der dog sjældent i stiløvelser inden for jazz, klassisk og den mest rendyrkede elektroniske musik.
Jeg er ret internationalt orienteret, og meget af min musikalske identitet er helt naturligt bygget op omkring den alternative indie/garage-bølge, der indtog verden i de første år af dette årtusinde. Men jeg har samtidig en stor kærlighed til musik lavet i årene 1979-1983, hvor alt var tilladt, alt var nyt, og alt kunne blandes.

Fem favoritalbums:
Pet Shop Boys: Very
Dexys Midnight Runners: Too-Rye-Ay
The White Stripes: White Blood Cells
Jay-Z: Unplugged
Arcade Fire: Funeral

Skriv et svar