Nyheder

Februar-koncerter I: Internationalt politi byder altid frossen vietnameser farvel

Allvays

Februarfrosne koncertanbefalinger til dig fra Undertoner.

På disse musikalske kanter behøver Interpol næppe nogen introduktion. Det er lang tid siden, man har kunnet opleve newyorkerne live på et dansk spillested, selvom vi er blevet beæret med festivaloptrædener. Men nu gæster Interpol københavnske Store Vega to aftener i træk, mandag den 2. februar og til ekstrakoncert tirsdag den 3. Begge aftener opvarmer det noget mere larmende rockband Health, som tidligere har scoret hele 5,5 U’er her på matriklen. Mandagskoncerten er udsolgt, men der er stadig billetter at få til ekstrakoncerten. Hvis man bor længere vestpå, må man væbne sig med fire måneders tålmodighed og høre Interpol på NorthSide 2015. Med sig har trioen sidste års lidt oversete, men flotte comeback El Pintor. Varm op ved at sætte det stærke nummer “My Desire” (især 2:24) på og genlæse Undertoners interview med Interpol-guitarist Daniel Kessler.

Allvays

Lyserøde blomster og Find-Holger-bluse = Alvvays er klar til koncert.

Det er ikke første gang, Beta på Amager ud af det blå laver en temmelig sej booking. Dét siger vi ikke bare fordi, Undertoner fejrede sin 10 års fødselsdag på Beta sammen med Thulebasen og Ocean View, men fordi Beta tidligere har kunnet præsentere navne som Drenge, Toy, Slow Club og Palma Violets. Lørdag den 7. februar har de kapret canadiske Alvvays, som albumdebuterede sidste år og vist nok er på vej mod noget stort. De to damer og tre herrer i bandet minder om diverse skotske tweepop-bands, men med en mere drømmende lyd. Koncerten er udsolgt, men hvis du ikke har billet, kan det være, du skal skrive dig navnet Alvvays bag øret. Med ros i respekterede internationale musikmedier er det bestemt ikke utænkeligt, at de kommer til DK igen i år, måske i løbet af festivalsæsonen?

Frost Festival foregår hele februar og lidt ind i marts (men her kan det også sagtens være frostvejr, desværre) og er allerede kommet godt fra start. Festivalen har mange spændende arrangementer på programmet, bl.a. Richard Reed Parry og Sarah Neufeld fra Arcade Fire i skøn forening med 70 musikere i symfoniorkestret Copenhagen Phil den 5. februar på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Her i første halvdel af måneden er der bl.a. koncerter med Kindness, Christian Hjelm og We Like We på Frost-programmet – og meget, meget mere.

Torsdag den 12. februar kan turen med fordel gå til Loppen i København, hvor canadiske Viet Cong kigger forbi. Kvartetten består af medlemmer fra hedengangne Woman samt fra Chad VanGaalens liveband, og sammen har de i januar udgivet deres selvbetitlede debutalbum. Det er altså mørk garagerock helt frisk fra fad, du kan opleve på Loppen. Viet Cong kommer tilbage til maj, hvor de spiller på Pop Revo i Aarhus.

Turnéen Nordisk finder sted hvert år og præsenterer lovende, unge, nordiske navne. I år med den danske kvartet Blaue Blume, som med store følelser og falsetharmonier imponerede i sommer på Roskilde, beat-rig færøsk electropop fra Hulda og norsk »spirituel pop-noir«, som manden bag, Kyrre Bjørkås, selv kalder det, fra New World Vulture. Hør de nye navne fredag den 13. på Posten i Odense og lørdag den 14. i Toldkammeret i Helsingør. Senere på måneden kommer turnéen til Slagelse, Næstved og Frederiksværk. Se alle datoer her.

Det er ikke længe siden, vi har anbefalet en koncert med de danske 90’er-støjrockanførere Speaker Bite Me, men i anledning af farvel-aften på spillestedet m.m. PB43 på Amager, kan de godt tåle en anbefaling mere. Her spiller Speaker Bite Me nemlig deres kun fjerde koncert på tre år. Lørdag den 14. februar er sidste koncertaften hos Musikforeningen PB43, da stedet ganske enkelt skal rives ned. Også folkpop-orkestret Alcoholic Faith Mission spiller denne aften; en releasekoncert for deres femte studiealbum, Orbitor. Få mere info om arrangementet her.

Flere anbefalelsesværdige koncerter findes i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar