Nyheder

East India Youth giver koncert i København

Skrevet af Alex Nørregaard

East India Youth svinger en tur forbi Jazzhouse fredag den 17. april, hvormed der er lagt op til en aften med eksperimenterende, elektronisk popmusik.

East India Youth

Den britiske Mercury Music Prize-nominerede artist East India Youth aflyste desværre – pga. af sygdom – sin planlagte koncert på dette års Frost Festival, men nu er der igen mulighed for at fange William Doyles enmandsprojekt på dansk grund. East India Youth svinger nemlig en tur forbi Jazzhouse fredag den 17. april, hvormed der er lagt op til en aften med eksperimenterende, elektronisk popmusik.

Sidste år udgav East India Youth debutpladen Total Strife Forever, som fik slynget en del anmelderroser efter sig. Ikke mindst her på siden, hvor Joachim Kahr Rasmussen kaldte pladen for

»(…) en kraftpræstation af et eksperiment, der lover godt for en artist, som formår at balancere sine produktioner mellem det udforskende og det tilgængelige, og som vi i fremtiden vil høre meget mere til.«

Og fremtiden er heldigvis lige om hjørnet, idet East India Youth udgiver sit andet album, Culture of Volume, den 6. april via XL Recordings. Vi har allerede fået lov at høre lidt derfra i form af det tungsindige nummer “Carousel” og den solide synthpop-single “Turn Away”.

Billetterne til koncerten i Jazzhouse koster 180 kr. pr. stk. og kan fanges her.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar