Nyheder

Marts-koncerter II: Svenskere sætter strøm til kongeblod og limer planter på Jessica

Også i sidste del af marts skal du da ud og høre noget livemusik. Her er Undertoners forslag til koncertoplevelser med bl.a. svensk indiepop, britisk garagerock og dansk electronica.

Jeg er nok ikke den eneste, der troede, at borte for længst havde taget Eskobar. Men pludselig figurerede den gode gamle svenske indiepopdrengetrio (nu: indiepopmandeduo) i flere danske spillesteders kalendere. Og ganske rigtigt – Eskobar eksisterer stadig og tager på deres første turné siden 2008. Det sker som opvarmning til en ny ep, der er lige på trapperne. Nu giver svenskerne tre akustiske koncerter i Danmark, nemlig den 18. marts på Posten i Odense, den 19. marts på Atlas i Aarhus og den 20. marts på Loppen i København.

Royal Blood skridter fængselsgården af inden deres koncerter i København og Malmø.

Royal Blood skridter fængselsgården af inden deres koncerter i København og Malmø.

Den 19.-21. marts sættes der populært sagt strøm til Forbrændingen i Albertslund. Hvordan skal det så forstås? Jo, nu skal du høre: Den elektroniske festival Strøm, som normalt finder sted i hovedstaden i august, vil også gerne sprede det glade budskab om den elektroniske musiks lyksaligheder på andre adresser og datoer. Derfor rykker de ind på Forbrændingen i tre dage med workshops og koncerter. Her optræder bl.a. Ice Cream Cathedral, Taragana Pyjarama og First Hate – læs mere om det endelige lineup og tjek hele programmet.

Da den unge Brighton-rockduo Royal Blood gæstede NorthSide Festival sidste sommer, var Undertoners anmelder Daniel Niebuhr godt underholdt og nød duoens potente rock til 4,5 U’er. Men med kun lidt over en halv times koncert og blot én ep i bagagen, kunne man savne mere Royal Blood – det får publikum nu. Siden sidst har duoen udgivet sit debutalbum og giver nu koncert i Store Vega søndag den 22. marts. I øvrigt med danske Nelson Can som opvarmning. Koncerten er udsolgt, men hvis du er frisk på en lille tur over sundet, kan du endnu nå at fange rockduoen i Kulturbolaget i Malmø den 20. marts eller vente til den 28. juni, hvor de spiller på festivalen Tinderbox i Odense. Varm op med denne temmelig fede optræden med “Figure It Out”, som Royal Blood gav til seneste Brit Awards.

Siden Efterklang ikke længere ville være Efterklang, men hellere være en alternativ radiostation ved navn The Lake, har de haft gang i en del projekter. Et af dem er at præsentere en række koncerter på københavnske Jazzhouse her i marts, og et andet er bandet Liima, som består af dem selv og den finske percussionist Tatu Rönkkö. I Jazzhouse-koncertrækken præsenterer Efterklang-herrerne dermed også sig selv i Liima torsdag den 26. marts. Samme aften kan man også opleve trioen Plants, som består af Kasper Vang, Theis Ørntoft og Mads Forsby og spiller det, som Undertoners Anna Møller kaldte »hypnotisk gentagelsessynth«, da hun hørte dem på Festial of Endless Gratitude i 2012.

Lørdag den 28. marts på Stengade i København eller mandag den 30. marts på Atlas i Aarhus kan du opleve californiske Jessica Pratt live. Hun kan karakteriseres som værende i musikalsk slægtskab med Nick Drake, Angel Olsen og Joanna Newsom og har lige udgivet sit andet album. Det har titlen On Your Own Love Again og scorede imponerende 5,5 U’er hos Undertoners Joachim Kahr Rasmussen, da han anmeldte det for nylig. To meget fine muligheder for intim koncert med en sangskriver og sangerinde af høj kaliber på vej frem.

Hvis du vil se flere Undertoner-godkendte koncerter i marts og starten af april, så tag et kig i vores koncertkalender.

Skriv et svar