Koncerter

Sónar Copenhagen: Smerz, 13.03.15, SonarDome by RBMA

Skrevet af Camilla Zuleger

Den elektroniske festival Sónar er kommet til Danmark, og Undertoner er selvfølgelig med. Her beviste den norske producerduo Smerz, at synth er sexet, og de er begyndt at få tag i den danske musikerundergrund.

De to norske kvinder Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg har slået sig ned i København og udgør i dag producerduoen Smerz. Indtil nu er det bare blevet til et par klubkoncerter, blandt andet på Rust og Ideal Bar, og debuten lader endnu vente på sig. Faktisk kan man kun høre et 30 sekunders klip af nummeret “Move” på deres Soundcloud. Det var derfor med mystikken i behold, at de trådte på scenen på SonarDome-scenen i Koncerthuset på Sónar Copenhagens første af to aftener.

Det var ikke helt til at overse, at Smerz er en forholdsvis ny konstellation, der endnu har til gode at føle sig rigtig hjemme i live-situationen. Det ca. 45 minutter lange sæt var meget interessant og beviste, at det ikke kun er vores europæiske naboer, der kan producere stærk, elektronisk musik. Men det forekom også todelt. De første godt 25 minutter var Stoltenberg alene med synthen, og Motzfeldt udfoldede sin sarte stemme, der næsten tangerede falset. På en måde som vi nok desværre har set det tusind gange før. Beatsene var i orden, og Stoltenberg forstår om nogen, at en synth også kan være et sexet instrument, når hun holder styr på stringent koreografi, mens hun spiller. Men det var også lidt kedeligt og mindede desværre lidt for meget om, hvad man ellers har set med f.eks. RebekkaMarias Sister Sortie, dengang hun gik under navnet As in Rebekka Maria, eller flere af Trentemøllers projekter.

Rigtig interessant blev det dog i den sidste del af sættet, der var uden vokal og blot beviste, at Smerz har en usædvanlig forståelse for sampling. Det var både sjovt, nuanceret og rigtig godt skruet sammen og overskyggede sættets første del. Hvis duoen får balanceret de to facetter af deres arbejde, er der ingen tvivl om, at vi kan vente os noget godt af deres debut.

★★★★☆☆

Fotos: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com

Skriv et svar