Koncerter

Sónar Copenhagen: Taragana Pyjarama, 14.03.15, SonarClub

Skrevet af Camilla Zuleger

Danske Taragana Pyjarama har gang i noget meget spændende. Desværre kommer det bare ikke rigtig til udtryk i liveoptrædener som denne. For mange pauser mellem numrene gjorde oplevelsen abrupt, og det blev aldrig for alvor fængende.

Én af de største udfordringer ved at fremføre elektronisk musik live er at finde det ekstra lag, der gør musikken forskellig fra lyden på pladen. At finde grunden til at publikum valgte koncertstedet frem for sofaen netop den dag. Mange elektroniske musikere forsøger at løse dette problem ved visuals, ekstra instrumenter, gæster eller spektakulære lysshows.

Taragana Pyjarama alias Nick Kold Eriksen er ikke en af dem. Bevares, han havde (som næsten samtlige andre danske bands for tiden i øvrigt) Anders Bach fra bl.a. Ice Cream Cathedral med på trommer. Og det gav da et fornuftigt og mere levende modspil til de to synthesizers. Men bortset fra et markant bedre lydsystem løftede lyden sig ikke for alvor fra det, jeg kunne have presset ud af pladen i min stue.

Og så er der altså det med indpakningen. Med fare for at lyde som den mest OCD-ramte, mor-lignende type, så var scenen ikke gennemtænkt. At smække en mixerpult og et trommesæt op med hvad dertil hører af uendeligt mange ledninger, er ikke nok til at holde mit flakkende blik beskæftiget. Var det ikke en løsning med noget til at fange min opmærksomhed og lede den lidt væk fra rodet? Et enkelt backdrop eller en lille snas af en grafik?

Overgange mellem numrene var denne aften også en sjældenhed. Kun en enkelt gang lod Taragana Pyjarama to numre flyde sammen, hvad ellers er oplagt i denne genre. Ikke mindst fordi den larmende stilhed, der kan opstå mellem to numre, virker forstyrrende, når man prøver at skabe et ambient, organisk udtryk. Når ikke der er behov for at udskifte guitarer eller andre instrumenter, så forstår jeg ikke, hvorfor bandet ikke har lagt lidt mere energi i at få sættet til at fremstå som en helhed, snarere end enkeltnumre opført i en særlig rækkefølge.

Når det så er sagt, så har Taragana Pyjarama gang i noget meget interessant, og jeg mener bestemt, at det er en talentfuld herre, der skruer på knapperne. Særligt i begyndelsen af sættet blev der lagt op til et show af dimensioner med velproduceret lyd, hvor der virkelig kræses for detaljen. Det er et af de mere lovende projekter inden for dansk elektronisk musik, og jeg glæder mig meget til at se, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

★★★☆☆☆

Fotos: Daniel Nielsen, FrozenPanda.com

Skriv et svar