Nyheder

Strøm på Forbrændingen klar med det endelige line-up

Skrevet af Alex Nørregaard

Strøm på Forbrændingen er klar med det endelige line-up, der byder på dansk elektronisk musik i forskellige afskygninger. Arrangementet løber fra den 19.-21. marts.

Strøm_Forbrændingen_pr_620

Forbrændingen i Albertslund forvandler sig i samarbejde med Strøm til et kulturhus for elektronisk musik fra den 19.-21. marts, og nu ligger det endelige line-up klar. Spacepop-trioen Ice Cream Cathedral, synthpop-duoen First Hate og Opiate aka Thomas Knak føjer sig til de tidligere offentliggjorte navne i form af Taragana Pyjarama, Kenton Slash Demon og Kasper Marott.

Programmet forløber over tre dage, hvor førstedagen, den 19. marts, er dedikeret til gameboy-musik fra La Belle Indifference. Den københavske duo, der består af Jacob Sikker Remin og Thorbjørn Nyander Poulsen, gør sig i såkaldt ‘bit pop’ og udgav tilbage i 2010 ep’en Get Ur Bleep On.

Den 20. marts spiller Ice Cream Cathedral, som sidste år udgav det roste album Sudden Anatomy. Et album, der ifølge vores anmelder Helge Vammen bød sig til som »(…) et både ambitiøst, interessant og fascinerende album, der fænger gennem hele spilletiden på små tre kvarter og på én gang er mystisk, melodiøst og storladent.«. Derudover optræder First Hate, der udgøres af Anton Falck Gansted og Joakim Nørgaard og tilbage i oktober sidste år udgav deres selvbetitlede debut-ep, og ikke mindst Thomas Knak, der giver den som dj under soloaliaset Opiate. Knak er desuden medlem af den danske electronica-trio Future 3, der senest har udgivet albummet With and Without.

Sidstedagen, den 21. marts, tegner til at blive mere festorienteret, idet Kenton Slash Demon, Taragana Pyjarama og Kasper Marott optræder. Hvor Marott skulle være garant for rå techno og legesyge melodier, bevæger produceren Nick Kold Eriksen aka Taragana Pyjarama i et blødere, chillwave-orienteret univers. Kenton Slash Demon-drengene Silas Moldenhawer og Jonas Kenton, der også er en del af When Saints Go Machine, byder i anledning af deres optræden på Forbrændingen på »(…) en rundtur i deres eget bagkatalog, inspirationskilder og måske smagsprøver på nye tracks?«

Arrangementet på Forbrændingen er det første ud af en række projekter, som Strøm i 2015 har igangsat for at bringe elektronisk musik ud på flere måder end man normalt oplever. Find mere info om arrangementet via Strøms Facebook-event eller Forbrændingens hjemmeside.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar

boeger