Nyheder

April-koncerter I: Når mørket falder på, tager Sonja vognen til Kate i Mexico

Håndsorterede koncertanbefalinger til dig til første del af april. Helt aprilsnar-fri, garanterer vi.

Vi har stillet om til sommertid og er klar til at mærke solen på vores blege, bebrillede musiknørdeansigter, men med snebyger som intro til april, har det vist lange udsigter. Hvad gør man så? Sætter sig og æder påskelam? Næ nej, så hellere gå til koncert. Her er fem kvalificerede bud på livemusik i første del af april.

Der var to-for-en på pandehårsklipning hos Stender, så Darkness Falls slog til.

Der var dobbelt op på pandehår hos Stender, så Darkness Falls slog til.

Den danske duo Darkness Falls har netop udgivet deres nye album Dance and Cry. Opfølgeren til 2011-debuten Alive in Us byder på mere drømmende natte-electropop med bl.a. den fine singleforløber ”Hazy”. Der er rig mulighed for at høre Darkness Falls’ nye numre live, når duoen tager på danmarksturné og spiller på Forbrændingen i Albertslund den 1. april, Café von Hatten i Randers den 2. april, Headquarters i Aarhus den 8. april, Pitstop i Kolding den 9. april, Ideal Bar i København den 10. april og i Kansas City i Odense den 11. april, inden de turnerer videre syd for grænsen.

Kvintetten Sonja Hald har for nylig høstet ros for debuten Vækstplanen. Med underspillet humor, folkrock og C.V. Jørgensen-vokal er bandet kommet godt fra start. Skribenten her må i hvert fald indrømme at være helt solgt til sangen ”Du ka’ dø af det der” med billed- og barndomsminde-fremkaldende linjer som: »Kom nu ned og få noget saftevand / Det’ skidefarligt, det du laver der« og »Din mor har ringet, du må ikke lege uden jakke i det vejr«. Mellem Langfredag og Påskedag skulle der lige være plads til en koncert for dem, der befinder sig i Esbjerg eller omegn, og Sonja Hald spiller på Tobakken lørdag den 4. april. Sidst på måneden kommer de også forbi andre byer – se hvor og hvornår her.

Der er dømt trippelkoncert med tre fjollede bandnavne, når De Høje Hæle, Skammens Vogn og Tidlige Armbånd spiller i Lille Vega efter påske. Hver sit charmerende sted midt imellem punk, dansktop, Shubidua-lyrik og hverdagsrock, befinder de tre orkestre sig. Fælles for i hvert fald De Høje Hæle og Skammens Vogn er også, at de i 2013 scorede 5 U’er hos Undertoner; De Høje Hæle med Mund til mund og Skammens Vogn med Asfalt, hvorfra Undertoners Mathias Bartholomæussen udråbte nummeret “Kender du det” til det bedste dansksprogede nummer i mange år. Hør liveudgaven torsdag den 9. april på Enghavevej.

Mandag den 13. april har du mulighed for at høre den unge digter og rapper Kate Tempest i Lille Vega i København før hendes formentlig foreståede internationale gennembrud. I England er hun godt på vej med en Mercury Prize-nominering for sit album Everybody Down, som er fyldt med fortællinger fra det mindre fashionable London. Som en slags ung, kvindelig The Streets. Hør hvad det handler om på ”The Beigeness”.

Joey Burns’ og John Convertinos Mexico-forelskede duo Calexico starter deres kommende europæiske turné i Amager Bio i København tirsdag den 14. april. Americana-bandet medbringer et helt nyt album, som følger op på Algiers. Forskellige Undertoner-anmeldere har i løbet af årene rost liveversionen af Calexico. Senest i 2013, hvor Calexico var sidste band på Odeon-scenen. Her gav Andreas Overgaard hele 5,5, U’er og skrev: »Når de spiller live, er Calexico et varieret ensemble, der burde være i stand til at tilfredsstille tilhængere af enhver type musik: Koncerten på Odeon var den perfekte blanding af ørkenfest og stille eftertænksomhed.«

Se flere håndsorterede aprilkoncerter i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar