Artikler

Undertoners guide til Roskilde ’15: Lørdag

Drenge går på scenen som et af festivalens sidste bands på Avalon lørdag kl. 00.00.

Lørdag er det nye søndag på Roskilde. Afslutningsdagen på årets festival byder på hovednavnet Paul McCartney, men også ung bluesrock fra Benjamin Booker, britisk punkrock med Drenge og nattefest med Jamie xx. Undertoner guider dig igennem!

Drenge går på scenen som et af festivalens sidste bands på Avalon lørdag kl. 00.00.

Drenge går på scenen som et af festivalens sidste bands på Avalon lørdag kl. 00.00.

Hvis du ikke har dyrket en masse hiphop, havde du måske en lidt stille fredag. I så fald har du formentlig (og forhåbentlig) god energi til festivalens sidste dag, lørdag den 4. juli. Hvis ikke, kan du overveje at smutte forbi Gloria kl. 14.30, hvor det danske band We Like We spiller. Læg dig i græsset og lad de unge danskere forføre dig med avantgarde klassiske toner med plads til drømme og fantasi, som på deres debut A New Age of Sensibility. Nu bør du være klar på fest og ballade, så hank op i dig selv og et par kander og smut over til Joanna Gruesome på Pavillon kl. 17, og tag et skud sukkersød garagepop med et punket tilsnit.

Er det ikke noget for dig, så tag kanderne med til Corrosion of Conformity på Avalon kl. 18. Gør dig klar til Black Sabbath udsat for blues. De gamle stonermetaldrenge vil helt sikkert ikke skuffe dig, hvis du ellers er klar på lidt hård rock’n’roll i den tungere ende. Om ikke andet er det et godt soundtrack til store mængder fadøl.

Den sidste dag kan oplagt fortsætte med en af morgendagens stjerner. Unge Benjamin Booker har, med sin sprøde vokal og blues-inspirerede garagerock, kastet store forventninger efter sig selv. Og selvfølgelig har Roskilde ham på programmet, så gå ikke glip af denne unge fremadstormende amerikanske bluesrocker kl. 19 på Pavillon.

Kl. 22 på Orange spiller Paul McCartney, og han er svær at komme udenom på årets program. En flot booking, og i sandhed et af de navne, der kan samle generationerne på Roskilde. Nylige sætlister fra Sir Pauls koncerter afslører masser af Beatles-numre, fra “Something” til “We Can Work It Out” til “Let It Be”. Der er dømt ultimativ fællessang. Mens Paul McCartney og band stadig er i gang på Orange, starter nattens fire timer lange fest på Arena kl. 23. Her har Africa Express offentliggjort et rimelig vildt lineup med bl.a. Damon Albarn, Laura Mvula og Warren Ellis. Se alle gæsteartisterne her.

Er du frisk, kan du kaste dig ud i ugens to sidste store omgange promillehelvede og holde dig kørende til langt over midnat. Kl. 00.00 gæster de grungede garagerockere fra Storbritannien Drenge Avalon-scenen. De har været på Roskilde før, til fem U’er fra Undertoners Mathias Hagemann-Nielsen, og har siden fået meget anerkendelse og spås, som Benjamin Booker, en stor fremtid. For den helt udsyrede og udtømmende oplevelse kan man stavre ned på Gloria kl. 01, hvor Øresund Space Collectives syrede rum-rock kaster dig ud i fjerde galakse til højre for mælkevejen, og sandsynligvis sørger for tømmermænd til langt frem i næste uge.

Hvis det er lige nummeret for spacy for dig, kan du også forsøge at holde ud til kl. 02, hvor The xx-producer og -sangskriver, den ret så produktive, kun 26-årige brite Jamie xx optræder på Avalon. Han har for nylig udgivet In Colour, som allerede har kastet flere hits ad sig. Afslut din festival med et af dem, f.eks. ovenstående “Girl”, og du har gjort det godt i år.

Om skribenten

Martin Colerick

Biografi: Jeg er nok en smule konservativ når det kommer til musik. Jeg er vokset op med min fars klassiske rockplader, og er stadig en stædig rockfan. Støj, rock, punk og alle post udgaverne, fylder klart mest i pladesamlingen, men særligt Seattle-scenen fra slut-firserne og start-halvfemserne har haft min store interesse. Men, jeg er også blevet ældre, og efterhånden udvider horisonten sig. Så længe man kan mærke, at musikerne har hjertet med og mener det de synger, eller spiller, så er jeg med.
Undertoner har bedt mig finde fem favoritter. Det er umuligt, men her er fem klassikere jeg godt kan lide:
Fem favoritalbums:
Pearl Jam: Vs
Temple of the dog: Temple of the dog
Kyuss: Sky Valley
Mad Season: Above
Neil Young: Harvest

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar

boeger