Koncerter

Roskilde Festival 2015: Broken Twin, 03.07.15, Pavilion

Skrevet af Martin Colerick

Et lille brev til danske Majke Voss Romme alias Broken Twin oven på hendes blide opvågningskoncert kl. 13 fredag på Roskilde Festival.

Broken TwinMajke Voss RommeAnti RecordsKære Majke.

Du vækkede mig så blidt. Med dit band Broken Twin tog du mig i hænderne og dansede mig stille ud af mine drømme. Du åbnede til et lille glimt af dit indre, og med din fantastisk smukke, rummelige og nuancerede vokal, rørte du noget ved mig.

Dine sange fra albummet May har en simpel og sårbar, melodiøs stemning. Du fortalte på din hjemmeside, at du holder af det simple, at du holder af, at sangene får deres eget liv. Du fortalte, at titlen illustrerede det simple, men også håbet og forandringen, som er så stærkt knyttet til foråret. Du fortalte, at det er en personlig plade, og at du skal være helt sikker på din musik, før du lukker andre ind.

Det kunne jeg se på dit spinkle og sårbare ydre. Du har så meget på hjerte, men er også lidt genert og lukket omkring det. Jeg vil så gerne se dig i øjnene og forstå din musik og hvem du er. Jeg vil så gerne have, at du åbner helt op for det introverte. Det gør du bedst, når dit band hjælper dig. Når I sammen skaber store lydflader, der klæder din vokals styrke og rummelighed. Når violinen giver dine numre fylde, og du hjælpes på vej af en insisterende stortromme.

Du har brug for dit band, og du har brug for dit klaver. Når du sidder bag klaveret, med din lyse stråhat, og synger ordene til ”Sun Has Gone”, får jeg fornemmelsen af dit projekt og de kontraster, du selv omtaler, mellem dit private jeg og din ydre fremtoning. Allersmukkest blev det i ”Out of Air”, hvor mine nattedrømme erstattedes af dagdrømmeri med din musik som soundtrack. Når du i samme nummer synger: »I recall, I recall the little light in your eyes,« så jeg i glimt et smil bag dine øjnes alvor. Og det klædte dig.

Jeg blev vækket blidt, og jeg er så evigt imponeret af din kombination af sårbarhed og storhed. Jeg vil bare så gerne med helt ind i dit musikalske univers. Høre om, hvordan den ekstroverte pige blev til den lidt introverte pige. Men vi kom ikke helt tæt på hinanden i dag på Pavilion. Du holder stadig en vis distance, men jeg er sikker på, at du er på vej til at fuldende dit projekt om at forene kontrasten mellem dit ydre og indre. Tak for en smuk, tidlig koncert på Pavilion. Publikum hyldede jer, og I bukkede og takkede. Det var fuldt fortjent og jeg ser frem til møde dig igen en dag.

★★★★☆☆

Skriv et svar