Nyheder

Deerhunter er klar med nyt album og dansk koncert med Atlas Sound

Foto: Robert Semmer

De amerikanske psychpoppere udgiver albummet Fading Frontier til oktober og gæster Store Vega til november. Supporten leveres af Bradford Cox’ sideprojekt Atlas Sound.

Foto: Robert Semmer

Foto: Robert Semmer

Det amerikanske støjpopband Deerhunter har tidligere været leveringsdygtige i formidable album, og nu er de klar med endnu et af slagsen. Den 16. oktober udgiver bandet, der i front har den karismatiske Bradford Cox, sit syvende album Fading Frontier, der følger op på Monomania fra 2013, som Undertoners anmelder takserede til fire U’er.

Allerede nu kan man se videoen til førstesinglen “Snakeskin”, der afslører, at den skramlede lo-fi-lyd, der prægede Monomania, er blevet væsentlig pænere.

I samme ombæring har Deerhunter offentliggjort en verdensturné, der indbefatter et stop i Store Vega i København den 19. november i forbindelse med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Sidst de spillede i Danmark var på Roskilde Festival sidste år, hvor Cox og co. hypnotiserede dem, der overvandt søndagstrætheden. Der er med andre ord god grund til at sætte et stort kryds i kalenderen og glæde sig til, at Deerhunter endnu engang vil hypnotisere et dansk publikum.

Tilmed bliver supporten leveret af Bradford Cox selv, når han spiller med sit glimrende soloprojekt Atlas Sound, som vi anmeldte under Primavera Festivalen i Barcelona for tre år siden. Det bliver første gang, at Cox spiller som Atlas Sound i Danmark.

Billetterne kan købes via Billetnet og koster 250 kr. plus gebyr.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi: Musik har altid været en del af mig. Helt tilbage i 1. klasse sendte mine forældre mig til musikalsk legestue, og sidenhen har jeg altid spillet på et eller andet instrument. Da jeg gik på efterskole, blev jeg ramt af Becks vanvidsmix af hiphop, techno, støjrock, funk, blues, folk & metal, og siden da har Beck været en musikalsk vejleder for mig. Han førte mig over mod MGMT, som jeg selvfølgelig skulle se spille i Amager Bio. Den koncert førte min opmærksomhed mod 'the loudest band in New York', A Place to Bury Strangers, der spillede opvarmning, og så var det helt naturligt at efterfølgende kaste min kærlighed på My Bloody Valentine og Sonic Youth.
Fem favoritalbums:
Beck: The Information
My Bloody Valentine: Loveless
David Bowie: Low
PJ Harvey: Let England Shake
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar

boeger