Nyheder

Thurston Moore holder artist talk i København

Guitaristen og sangeren fra Sonic Youth kan opleves til en artist talk på Rytmisk Musikkonservatorium. Her vil han snakke om inspiratoriske processer i forhold til sangskrivning.

Thurston Moore
Nu får Sonic Youth-fans og andre interesserede muligheden for at møde guitaristen og sangeren Thurston Moore i øjenhøjde. Rytmisk Musikkonservatorium har netop offentliggjort, at de har inviteret støjguruen til en artist talk den 29. oktober, og arrangementet er åbent for alle. Her vil Moore præsenterer et oplæg under titlen Green Light, der desuden også er titlen på en Sonic Youth-sang.

Oplægget kommer til at handle om inspiratoriske processer i tekstskrivning og musikalsk komposition. Arrangementet er altså en unik mulighed for københavnske sangskrivere til at lade sig inspirere af en af de mest indflydelsesrige musikere i nyere tid.

Moore blev tidligere i år udnævnt som adjungeret professor på Rytmisk Musikkonservatorium. Den titel indbefatter blandt andet, at Moore med jævne mellemrum vil afholde masterclasses og  workshops. Dette arrangement er altså det første af sin art, men forhåbentligt ikke det sidste.

Desuden spiller Moore også med The Thurston Moore Band – bestående af Steve Shelley (Sonic Youth), Debbie Googe (My Bloody Valentine) og James Sedwards – på Train i Aarhus den 7. november og i københavnske Store Vega den 8. november. Koncerten i Vega er en del af CPH:DOX, og billetter kan købes via Billetlugen.dk til 240 kr. Sammen med bandet udgav Moore sidste år albummet The Best Day, som vi anmeldte med 4,5 U’er.

Læs mere om artist talken på konservatoriets hjemmeside.

Om skribenten

Perry MacLeod Jensen

Biografi: Musik har altid været en del af mig. Helt tilbage i 1. klasse sendte mine forældre mig til musikalsk legestue, og sidenhen har jeg altid spillet på et eller andet instrument. Da jeg gik på efterskole, blev jeg ramt af Becks vanvidsmix af hiphop, techno, støjrock, funk, blues, folk & metal, og siden da har Beck været en musikalsk vejleder for mig. Han førte mig over mod MGMT, som jeg selvfølgelig skulle se spille i Amager Bio. Den koncert førte min opmærksomhed mod 'the loudest band in New York', A Place to Bury Strangers, der spillede opvarmning, og så var det helt naturligt at efterfølgende kaste min kærlighed på My Bloody Valentine og Sonic Youth.
Fem favoritalbums:
Beck: The Information
My Bloody Valentine: Loveless
David Bowie: Low
PJ Harvey: Let England Shake
Yo La Tengo: And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

Skriv et svar