Nyheder

November-koncerter II: »Faders atlas lyder som Sønderborg, når mørket falder på«, sagde Sophie til John

Koncertanbefalinger på tværs af landet til resten af november måned.

»Den vildt gestikulerende og sensuelt dansende frontmand ejede simpelthen scenen fra det sekund, han trådte ind på den,« skrev Undertoners Simon Freiesleben om Father John Misty og dennes koncert på Roskilde Festival i sommer. En koncert, som blev belønnet med seks ud af seks mulige U’er. Ikke mindst fordi rygterne om Father John Mistys fortræffeligheder gik efter Roskilde, blev hans to danske koncerter dette efterår hurtigt udsolgt. Dem, der for længst har sikret sig billet, kan opleve ham den 16. og 17. november i Store Vega. Opvarmningen til begge koncerter leveres af den britiske singer/songwriter Anna B Savage, som EP-debuterede tidligere i år, og som stadig har sin første koncert som headliner i vente.

Inden Deerhunters koncerter går de altid en tur med King i junglen.

Inden Deerhunters koncerter går de altid tur med King i junglen.

For en måned siden udgav det amerikanske støjpopband Deerhunter deres syvende album, Fading Frontier. Netop nu er bandet med Bradford Cox i front godt i gang med at lufte de nye numre live – heriblandt den nye “Breaker” – og fortsætter med at gøre det i Store Vega torsdag den 19. november. Det er en lidt speciel koncertaften, der venter, da Bradford Cox også står for opvarmningen med sit soloprojekt Atlas Sound, som vi anmeldte på Primavera Festival i 2012. Cox har ikke før optrådt i Danmark som Atlas Sound. Læs mere i vores nyhed om koncerten.

I weekenden den 20.-22. november er det værd at rette den musikalske opmærksomhed mod Sønderborg. Uden at fornærme nogen, kan man nok godt påstå, at byen ikke er den, vi oftest sætter fokus på i livesammenhæng her på Undertoner – bortset fra da Efterklang gav deres farvelkoncert i hjembyen. Denne weekend er der heldigvis god grund til at se mod syd, når Define Festival sætter electropop og andre elektroniske genrer på programmet på byens scener, primært Sønderborghus. Her kan man bl.a. opleve Lowly, Darkness Falls, Rangleklods og Liima. Sidstnævnte er jo netop de tre tidligere medlemmer af Efterklang plus finnen Tatu Rönkkö. Se tider, scener m.m. i Define Festivals program.

Apropos Darkness Falls, så spiller duoen bestående af Josephine Philip og Ina Lindgreen også i en række andre byer november måned ud. Synthpopbandet er aktuelle med albummet Dance and Cry, hvorfra en del nok har fanget titelnummeret eller singlen “Night Games” i radioen. Udover koncerten i Sønderborg, rammer Darkness Falls Koncerthuset i København den 19. november, Radar i Aarhus den 21., Paletten i Viborg den 26., S-Huset i Lyngby den 27. for til sidst at afrunde touren på Dexter i Odense den 28. november.

Det er noget af en kunstnerisk arv, datteren af Siri Hustvedt og Paul Auster bærer. Måske netop derfor har hun ikke valgt samme litterære gebet som sine berømte forældre, men i stedet kastet sig over musikken. Hendes navn er Sophie Auster, og den 25. november gæster hun Loppen på Christiania. Her vil man formentlig kunne høre numre fra singer/songwriterens tredje album, Dogs and Men, som udkom i sommer. Musikalsk er Sophie Auster bl.a. blevet sammenlignet med landsmanden Fiona Apple; døm selv på Loppen eller på nummeret “Square Moon”.

Ifølge Undertoners udsendte medarbejder Peter Krogh var det bedste på dette års NorthSide Festival koncerten med John Grant. Der blev derfor kvitteret med seks U’er og ordene: »John Grant formåede både at charmere og rent faktisk røre publikums følelser. Han fik folk til at glemme at snakke og rent faktisk være til stede i øjeblikket og lytte.« Det er ikke første gang, John Grant er blevet rost for sine koncerter her på matriklen. Der er atter mulighed for at finde ud af what the fuzz is about, når den tidligere The Czars-frontmand gæster Voxhall i Aarhus lørdag den 28. november og Store Vega i København dagen efter.

Se flere anbefalinger i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar