Nyheder

Januar-koncerter I: Shamanens trucker dalrer rundt som et bæst

Canadiske Dilly Dally rejser ingen steder uden deres lyserøde Love-nøglering.

Godt nytår! Her er de allerførste bud på københavnske koncertoplevelser i 2016.

Med årets første publikation her på den elektroniske matrikel skal der lyde et »godt nytår« til dig, kære læser! Lad os håbe, at 2016 bliver fyldt med fred og kærlighed – og god musik, naturligvis.

Det med musikken tager vi hul på med det samme. Undertoners samlede kåringer af de bedste danske og udenlandske plader fra 2015 er på trapperne, men koncertåret går i gang nu – eller i hvert fald efterhånden som publikum og spillesteder kommer sig oven på juleferie og nytårsfester. Den første halvdel af januar er derfor ikke spækket med koncerter, men dog har København nogle gode bud. I anden del af måneden lover vi at kigge ud over hovedstaden, bl.a. mod nord, hvor festivalen Northern Winter Beat i Aalborg finder sted. Mere om det midt i januar…

Canadiske Dilly Dally rejser ingen steder uden deres lyserøde Love-nøglering.

Canadiske Dilly Dally rejser ingen steder uden deres lyserøde Love-nøglering.

Fredag den 8. januar kan du tage en tur til Nordvest og høre electronica i forskellig form og støbning i Ungdomshuset. Her er der hele seks navne på plakaten og en entré på 40 kr. Det passer lige til en januarpengepung. Hør bl.a. Ekkoflok alias 21-årige Valdemar Thomas Kristensen, som gør sig i elektroniske lydlandskaber og selvbyggede instrumenter. Hør også lydeksperimenter og dybe beats fra AK89 eller minimal techno, ambient og lidt indisk sang fra Discoshaman.

I 2014 gav den amerikanske country-singer/songwriter Jason Isbell efter sigende en særdeles veloplagt koncert på Roskilde Festival, og måske er det det positive ry, der er skyld i, at Isbell har solgt nok billetter til at få sin koncert lørdag den 9. januar rykket fra Lille til Store Vega. Isbell var medlem af bandet Drive-By Truckers indtil 2007, hvorefter han startede en solokarriere og en meget lang druktur. Nu er Isbell blevet ædru og udsendte i sommer sit sjette soloalbum, Something More Than Free. En anden all-american singer/songwriter med ærlige tekster og desuden en raspende countrystemme er opvarmningsnavnet John Moreland.

Ja ja, electronicatyper og countryficerede sangskrivere kan være fine, men måske du efter sådan en fuldfed julemåned har brug for lidt larm i januar. Her er canadiske Dilly Dally dine venner. Kvartetten med Katie Monks i front debuterede i 2015 med albummet Sore, hvor de støjer, vrænger, lider og længes på den der befriende måde, som nogle gjorde i 90’erne. Grungen er helt klart tilbage, og Dilly Dallys rå energi og melodier minder om gode gamle Hole. Opdag dem søndag den 10. januar i Ideal Bar. (Att. Roskilde- og NorthSide-bookere).

Torsdag den 14. januar kan du bevæbne dig med en guldøl og smutte ned ad trappen i Drone på Nørrebro og høre danske Bæst og psychrock-kvartetten Frank Haze. Bag navnet Bæst gemmer Jacob Koefoed sig, som tidligere har medvirket i Battle og Little Bird, men solo kaster han sig både over støjende, dronede guitarer, poppede melodier, synth og danske tekster. Hør ham bl.a. på “Bring dem i live” fra ep’en Det yderste rum, som kan høres her eller købes på kassettebånd.

Se flere koncerter til resten af januar i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar