Nyheder

Ny single fra Savages inden januaralbum og dansk koncert

Beth i front for Savages i sommer på NorthSide Festival. Foto: Thorsten Iversen/NorthSide
Skrevet af Camilla Grausen

Den britiske rockkvartet Savages løfter lidt mere af sløret for materialet på deres kommende album med en musikvideo instrueret af Anders Malmberg.

Beth i front for Savages i sommer på NorthSide Festival. Foto: Thorsten Iversen/NorthSide

Jehnny Beth i front for Savages i sommer på NorthSide Festival. Foto: Thorsten Iversen/NorthSide

Nu er The Smashing Pumpkins ikke længere det eneste band med både en plade- og singletitel baseret på ordet “Adore”. Den unge britiske rockkvintet Savages går dem nemlig i bedene med deres helt nye single “Adore”, som er optakt til deres kommende album Adore Life. Albummet udkommer den 22. januar 2016 og bliver bandets opfølger til debuten Silence Yourself fra 2013.

Den mørke og enkle musikvideo til “Adore” er instrueret af Anders Malmberg, som tidligere har lavet musikvideoer til bl.a. Wildbirds & Peacedrums, Mø, Choir of Young Believers og Mew. Se Savages’ nye video her:

Da Savages sidst gæstede Danmark i juni måned på NorthSide Festival, var Undertoner på pletten, og Peter Krogh gav bandets koncert fire U’er og skrev således om Savages’ smagsprøve på det nye materiale: »Beth førte sine tre medsøstre i bandet gennem en lang række fortrinsvis nye numre fra bandets kommende album – og at dømme på sangene, som de blev fremført denne lørdag, så er der mere fra samme skuffe i vente fra Savages. (…) Ligesom på debuten er det de samme postpunkede anslag og kolde rundgange, der præger det nye materiale.«

Jehnny Beth og resten af Savages har allerede udsendt et nummer fra det kommende album, den punkede førstesingle “T.I.W.Y.G.” Bandet følger udgivelsen af Adore Life op med en turné med en enkelt dato i Danmark, nærmere betegnet den 7. marts 2016 i Store Vega i København.

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar