Nyheder

Premiere på anden single og video fra Mørtel

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels "Angst for at blive til glas" (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Premiere på Mørtels anden single og video, “Angsten for at blive til glas”, hvor virkeligheder kolliderer. Lyt og se med her.

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels "Angst for at blive til glas" (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels “Angsten for at blive til glas” (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)

“Angsten for at blive til glas” er Mørtels andet singleudspil fra deres kommende debutalbum, Blitz. Musikken er, ligesom førstesinglen “Sorte Slyngel”, svøbt i 70’er-lyd, men byder også på middelalderharpe og flippet guitar.

Men hvad ligger der i angsten for at blive til glas?

»Det er når virkelighederne kolliderer«, fortæller psych-folk-duoens ene halvdel, Andreas Hjertholm, og fortsætter:

»Mennesket er en kompleks og sammensat størrelse. Når vi mødes, medbringer vi alle de levealdre og mennesker, vi tidligere har været i livet. Fortiden banker på, og vores indre barn kommer derfor i konflikt med vores indre voksne væsen. Vi har et sprog, og vi har vores fornemmelser omkring hinanden. Er jeg så gennemsigtig, at du har gennemskuet mine løgne? Hvorfor kan vi vide ting om hinanden uden at udveksle ord derom? Hvorfor begynder ens hjerte at galopere, når man bliver læst som en åben bog? Hvorfor er jeg ved at sprænge i luften? Hvorfor har jeg ikke noget tøj på?«

Singlen akkompagneres af en video, som er instrueret af Thomas Hasse Therkildsen, der tidligere har samarbejdet med blandt andre Atomfax. Om videoen til “Angsten for at blive til glas” fortæller Therkildsen selv:

»Musik får altid mine tanker til at drive en smule, hvis jeg giver mig hen. Mørtels stil minder mig om enklere tider, og den får mig til at tænke på naturen og historier, man hørte som barn. Derfor har jeg prøvet at bringe lidt nostalgi med i min video. Samtidig føler jeg også en uhygge ved, at jeg aldrig er helt sikker på, hvad sangen handler om. Der er noget uforklaret – både i musikken og videoen.«

Lyt og se med her:

Mørtel holder releasefest for deres nye album, Blitz,Kayakbar i København den 29. januar.

Skriv et svar