Nyheder

Premiere på anden single og video fra Mørtel

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels "Angst for at blive til glas" (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Premiere på Mørtels anden single og video, “Angsten for at blive til glas”, hvor virkeligheder kolliderer. Lyt og se med her.

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels "Angst for at blive til glas" (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)

Stillbillede fra musikvideoen til Mørtels “Angsten for at blive til glas” (Instruktør: Thomas Hasse Therkildsen)

“Angsten for at blive til glas” er Mørtels andet singleudspil fra deres kommende debutalbum, Blitz. Musikken er, ligesom førstesinglen “Sorte Slyngel”, svøbt i 70’er-lyd, men byder også på middelalderharpe og flippet guitar.

Men hvad ligger der i angsten for at blive til glas?

»Det er når virkelighederne kolliderer«, fortæller psych-folk-duoens ene halvdel, Andreas Hjertholm, og fortsætter:

»Mennesket er en kompleks og sammensat størrelse. Når vi mødes, medbringer vi alle de levealdre og mennesker, vi tidligere har været i livet. Fortiden banker på, og vores indre barn kommer derfor i konflikt med vores indre voksne væsen. Vi har et sprog, og vi har vores fornemmelser omkring hinanden. Er jeg så gennemsigtig, at du har gennemskuet mine løgne? Hvorfor kan vi vide ting om hinanden uden at udveksle ord derom? Hvorfor begynder ens hjerte at galopere, når man bliver læst som en åben bog? Hvorfor er jeg ved at sprænge i luften? Hvorfor har jeg ikke noget tøj på?«

Singlen akkompagneres af en video, som er instrueret af Thomas Hasse Therkildsen, der tidligere har samarbejdet med blandt andre Atomfax. Om videoen til “Angsten for at blive til glas” fortæller Therkildsen selv:

»Musik får altid mine tanker til at drive en smule, hvis jeg giver mig hen. Mørtels stil minder mig om enklere tider, og den får mig til at tænke på naturen og historier, man hørte som barn. Derfor har jeg prøvet at bringe lidt nostalgi med i min video. Samtidig føler jeg også en uhygge ved, at jeg aldrig er helt sikker på, hvad sangen handler om. Der er noget uforklaret – både i musikken og videoen.«

Lyt og se med her:

Mørtel holder releasefest for deres nye album, Blitz,Kayakbar i København den 29. januar.

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar