Nyheder

Forlag stifter sangskriverskole med Nikolaj Nørlund

Foto: Ari Zelenko
Skrevet af Troels Sørensen

Nikolaj Nørlund står i spidsen for den sangskriverskole, bogforlaget Gladiator lancerer dette forår. Der skal mere fokus på håndværket, som skaber gode dansksprogede sangtekster, mener de.

Foto: Ari Zelenko

Foto: Ari Zelenko

Bogforlaget Gladiator afslører, at de åbner en sangskriverskole den 12. april 2016. I spidsen for skolen finder man den danske troubadour Nikolaj Nørlund som undervisningsleder. Gladiator ser skolen som en naturlig forlængelse af deres egen forfatterskoleaktiviteter.

At sangskrivning tages med ind under Gladiators vinger skyldes, at forlaget mener, at sangtekster skal tages alvorligt, og at lyrik i musik kan analyseres på samme måde som digte trykt i bøger. Igennem faglige dialoger og samtaler vil der opstå en større forståelse af sangteksters virke. Gladiator ser en tendens til et meget stivnet sprog på den danske musikscene, da teksten sommetider negligeres til fordel for andre faktorer.

Sangskriverskolen kan også præsentere gæstelærere som Jens Unmack, Lone Hørslev, Niels Skousen, Lea Løppenthin og Josephine Klougart, som alle kommer forbi og underviser sammen med Nikolaj Nørlund. Igennem samtale med eleverne er deres mål at give sangteksterne den opmærksomhed, som de fortjener. Undervisningen vil generelt arbejde med danske tekster, men det er også muligt med engelske.

Skoleforløbet vil vare tre måneder og vil foregå på Islands Brygge i forlagets kontorer samt i Nikolaj Nørlunds studie på Frederiksberg. Læs meget mere om Gladiators sangskriverskole, ansøgning og tidsfrister her.

Det med at få ny input til sine sangtekster et noget, Undertoner talte med Nikolaj Nørlund om, i dette interview fra Roskilde Festival 2014. Nu er Nørlund selv aktuel med albummet Villa – som altid med danske tekster – som er blevet til i samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil, og som udkom den 19. februar 2016.

Skriv et svar