Nyheder

Rufus Wainwright udgiver Shakespeare-hyldest

Rufus i ellisabethanske gevandter Et udsnit af coveret
Skrevet af Camilla Grausen

Til april er det 400 år siden, at Shakespeare døde. Det markeres vidt og bredt – nu også af Rufus Wainwright, som har annonceret nyt album baseret på ni Shakespeare-sonetter med diverse gæstestjerner om bord.

Rufus i ellisabethanske gevandter Et udsnit af coveret

Passende klædt til lejligheden: Rufus i elizabethanske gevandter i udsnit fra coveret til det kommende album.

Den flamboyante canadiske artpop-sangskriver Rufus Wainwright har løftet sløret for ny information om sit kommende album. Titlen bliver Take All My Loves, og albummet indeholder ni musikalske bearbejdninger af udvalgte Shakespeare-sonetter. På albummet får Rufus Wainwright selskab af Florence Welch fra Florence and the Machine, Martha Wainwright, skuespiller Helena Bonham Carter, William Shatner (!) og den østrigske operasopran Anna Prohaska. En spændende kombination, må man sige!

Take All My Loves udkommer den 22. april, ikke en tilfældig dato, da det menes at være Shakespeares fødselsdag. At det netop er i 2016, Wainwright udsender dette temaalbum er absolut heller ikke tilfældigt, da 400-året for Shakespeares død i år markeres verden over.

Det er ikke nyt for Rufus Wainwright at arbejde med Shakespeares sonetter. Allerede på 2010-albummet All Days Are Nights: Songs for Lulu bearbejdede han tre Shakespeare-sonetter. Om det skrev Undertoners Lasse Winther Jensen i sin anmeldelse, at »de elegiske sonetter passer som fod i hose til Wainwrights sangforedrag« og gav albummet fire et halvt U.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar