Koncerter

Virgin Suicide + Peach, 11.03.16, Ideal Bar, København

Skrevet af Redaktionen

Den unge danske indiepopkvintet Virgin Suicide debuterede sidste år og er nu på turné landet rundt. Det førte dem til Vesterbro, hvor de skabte en varm og glad stemning, hvor alle kunne føle sig velkommen.

Virgin SuicideAf Mette Toftlev

Fra L.A. til Danmark og så tilbage igen, sådan har det været for den københavnske indiepopkvintet Virgin Suicides selvbetitlede debutalbum i to års tid, indtil det endelig blev færdiggjort og udgivet sidste forår. Albummet er blevet til i samarbejde med The Raveonettes-frontmand Sune Rose Wagner og Lars Vognstrup fra Lars and the Hands of Light. Nu turnerer Virgin Suicide i Danmark, og fredag aften var touren endelig nået til Vegas Ideal Bar med Peach som opvarmningsband.

Danske Peach er kendt for sine sange med en dybere mening, som blandt andet omhandler ligestilling. Drømmende toner triller ud af højtalerne, imens forsangerens stemme bringer associationer til Hannes Norrvide fra Lust for Youth. »Vores magthavere er fjolser, jeg er et fjols, og I er nogle fjolser, og dette er ”Fools”!« Og så bliver der ellers danset intenst i små rockende bevægelser på scenen. Den mørke og langtrukne vokal står centralt, og der bliver leget med lyden, både med synth-vibes, mørke toner og noget, som kunne minde om Kanye Wests 808s & Heartbreaks‘ vokalmønstre, hvilket skaber en interessant lydoplevelse.

Så er det endelig blevet tid til, at Virgin Suicide skal spille debutalbummets velkendte sange. Guitarspillet på ”Sedate Me” begynder som det første, og folk rykker straks helt tæt op til scenekanten. 80’er-britpop-vibesne er med til at skabe glad og atmosfærisk lækkert klingende lyd.

Hvis man har været til en Mac DeMarco-koncert, vil man også synes godt om Virgin Suicide, som bringer samme gode stemning som indierockeren. Deres instrumentale passager fanger hurtigt kroppens rytmer, og når man ser rundt i salen, er der ikke én, som ikke kaster sig ud i en bevægelse eller to i takt med musikken. Til ”2nd Wave” går publikum til den, ældre som unge, alle danser, headbanger og hopper lalleglade rundt.

Små beduggede sjæle i baren og de ældre ved siddepladserne synger eller nynner alle med. Et helt nyt nummer bliver spillet, og det formår at fylde mellemrummene i Ideal Bars små kroge. Musikken bibeholder den suveræne positive stemning, og 60’er-rock-associationerne mikses med bandets typiske britpop-klang.

»Nu skal vi se, om Terkel kan synge,« siger forsanger Martin Grønne drillende til sin bandkammerat Terkel Atsushi Røjle, inden han går over i en dedikation: »Denne sang går ud til alle pigerne« – og så bliver der ellers smilet ud til publikum med et glimt eller to i øjet. ”My Girl” bliver leveret med charme og varme, hvorefter vi får aftenens kinddans til ”It’s Never Gonna Be the Same”. Der lukkes og slukkes med et minuts stemningsfuld instrumentaljam.

Man kan ikke undgå at blive lidt smånostalgisk, når Virgin Suicide spiller deres sange, da man bliver forført af deres retrolyd og glade toner. Derfor er Virgin Suicide et band for enhver smag og enhver alder – alle bliver budt indenfor i bandets musik, som danner et varmt billede af solskinsfyldte sommerdage i Købehavns gader og stræder. Man kan ikke andet end føle sig velkommen til deres koncert.

★★★★☆☆

Skriv et svar