Nyheder

April-koncerter I: Blå dreng begraver fremmede blomster i tør regn

Udvalgte koncerter, du bør overveje at tage til, i løbet af de næste 14 dage.

Under sidste års Frost Festival optrådte Blaue Blume på Zoologisk Museum. Undertoners Sabina Hvass var blandt tilhørerne, og hun blev »blæst bagover af skønheden i kontrollen af alle de rytmiske mønstre, der betrækkes med Robert Buhls farvelæggende guitar i tæt forening med Schmidts vokalfraseringer.« Dengang havde firkløveren endnu sin albumdebut til gode. Siden er Syzygy udkommet til flot kritik, og med dette afsæt tager Blaue Blume i april på en lille forårsturné rundt i landet. Første dag, et publikum kan blive forkælet med musikalsk skønhed, er fredag den 1. april i Bygningen i Vejle. Dagen efter går turen til Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Senere på måneden kan Blaue Blume opleves i Lyngby, Horsens, Sønderborg, Esbjerg og Køge. Her kan du se alle de præcise datoer og spillesteder.

Steve-Mason-IMage

Steve Mason bruger altid lang tid på at overveje, hvilke bøger han skal lægge i rejsetasken, når han skal på turné.

I december anbefalede vi dig at løse billet til en aften med den australsk-svenske electropopduo Kate Boy. Desværre blev den koncert aflyst, men heldigvis blev en ny koncertdato fastsat. Og den er nu nært forestående. Kate Akhurst og Markus Dextegen, hvis musik som Kate Boy kan beskrives som The Knife-møder-Heim, spiller i københavnske Lille Vega lørdag den 9. april.

Nu til en anbefaling med forbehold. A Place to Bury Strangers gæstede Beta sidste forår. Undertoner havde sendt Perry MacLeod Jensen af sted for at overvære koncerten med »the loudest band in New York City«. Desværre blev det en oplevelse, som var påvirket af en mudret lyd, der gjorde det nær umuligt at genkende de numre, bandet spillede. »I dag står bandet på et underligt sted imellem deres originale udtryk og en søgen mod nye udtryksformer, og de må vælge side for at bevare deres relevans«, konstaterede Undertoners anmelder om New Yorker-trioens optræden. Forhåbentlig har A Place to Bury Strangers valgt side her knap et år senere, når de gæster Loppen i København søndag den 10. april.

Tirsdag den 12. april anbefaler vi, at du cykler ud på Enghavevej, åbner døren til Ideal Bar og lytter til Steve Mason. Hvem er det, tænker du måske. Det er såmænd frontmanden fra det skotske folktronica-band The Beta Band, hvis ep-samling The Three EPs hører blandt de bedste britiske udgivelser fra 90’erne. Albummet åbner med sangen “Dry Rain”, som John Cusacks karakter sætter på i filmen “High Fidelity” med ordene »I will now sell five copies of The Three EPs by the Beta Band.« Steve Mason er aktuel med sit tredje album i eget navn. Det bærer titlen Meet the Humans og er af flere kritikere kaldt Masons hidtil bedste soloudspil. Hør albummets førstesingle, “Planet Sizes”.

Find flere koncerter, vi anbefaler dig at overveje, i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar