Nyheder

April-koncerter II: Det er tricky for My at spotte en blå vogn uden navn

My bubba. Foto: Johan Rosenmunthe.

Koncertanbefalinger på tværs af landet til resten af forårsmåneden.

Her på Undertoner har vi før sendt kærlighed efter Navneløs, og det gør vi gerne igen. Den dansksprogede artrockkvintet fra Aarhus med Lin Rosenbeck i front fortsætter en støt og rolig, lovende udvikling. »Sammen med Navneløs lukkes man ind i et univers af eftertanke og udsvævende drømme,« skrev Martin Colerick, da han oplevede bandet på Loppen for halvandet år siden. Dengang havde Navneløs debuteret med Værk, som nu netop et blevet fulgt op af albummet Lava. Navneløs kan opleves live på Pitstop i Kolding 15. april, Atlas i Aarhus 16. april, 1000Fryd i Aalborg 22. april og Jazzhouse i København 24. april.

Den britiske rapper og musiker Tricky er især kendt som en pioner inden for triphop og som samarbejdspartner til Massive Attack – senest på nummeret ”Take It There”, under hvilket Massive Attack savnede Tricky til deres nylige koncert i Tap 1. Nu kommer Tricky selv til Danmark i forbindelse med sit nye projekt og album Skilled Mechanics, som er blevet til som et fælles værk sammen med hans mangeårige samarbejdspartnere DJ Milo og Luke Harris. Med dansk islæt i øvrigt: Oh Land lægger vokal til albummets åbningsnummer, ”I’m Not Going”. Koncerterne finder sted i Pumpehuset i København søndag den 17. april og på Voxhall i Aarhus mandag den 18. april.

Hvis man kan holde 20 års bandjubilæum som et-par-af-tredive-årig, så må man virkelig være startet tidligt. Det er lige netop, hvad The Blue Van gjorde, da de dannede bandet som unge teenagere i Hallund nær Brønderslev i 1996. I år kan de således fejre 20 års jubilæum med en koncert i Pumpehuset torsdag den 21. april. I dagens anledning har retrorockkvartetten gæster med på scenen, bl.a. Christian Vium (Go Go Berlin), Nic Cester (Jet) og Velvet Volume. Da debutalbummet The Art of Rolling udkom i 2005, skrev Undertoners Lars Simonsen noget om bandet, som vist stadig gælder: »Rendyrket retrorock med utallige referencer til rockhistoriens dinosaurer er et farligt område at begive sig ind på, og det kunne nemt have druknet pga. ærefrygtens hæmmende effekt. The Blue Van går dog så friskt og selvsikkert til sagen og fortolker deres yndlingsperiode i rockhistorien på en måde, som man kun kan have dyb respekt for.«

Den svensk-islandske duo My bubba holder omkostningerne til scenetøj nede. Foto: Johan Rosenmunthe

Den svensk-islandske duo My bubba holder omkostningerne til scenetøj nede. Foto: Johan Rosenmunthe

Lørdag den 30. april er der nordisk dobbeltkoncert i det københavnske kulturhus Nordatlantens Brygge, når den stemningsfulde duo My bubba og det tidligere Múm-medlem Mr. Silla kigger forbi. Svenske My og islandske Bubba, som Undertoner fik en snak med i anledning af deres 2014-album Goes Abroader, er nu klar med opfølgeren Big Bad Good, som udkommer den 15. april og indeholder drømmeharmonier og varm folkpop. Islandske Mr. Silla alias Sigurlaug Gísladóttir er aktuel med albummet Mr. Silla med luftige vokaler og særegen electropop.

Traditionen tro er forårets komme lig med Spot Festival i Aarhus. Det er tid til at sætte en lang række upcoming danske (og nordiske) navne under luppen, såsom Dør nr. 13, Ticktock, Shy Shy Shy, Franske piger (som også varmer op for Navneløs på deres miniturné) og The Entrepreneurs, når Spot løber af stablen på diverse spillesteder i Aarhus by med tyvstart torsdag den 28. april og derefter to fuldt pakkede festivaldage fredag den 29. og lørdag den 30. april. Blandt de mere erfarne artister på Spot 2016 er Jomi Massage og Speaker Bite Me, Efterklangs nye projekt Liima og Søren Juul (The artist formerly known as Indians). Se hele programmet her. Undertoner sender to anmeldere og en fotograf af sted, så stay tuned for anmeldelser og livefotos fra Spot sidst på måneden.

Helledusseda, så kom vi igennem april uden at nævne hverken gode gamle Manic Street Preachers eller gode gamle Tindersticks, der gæster Danmark de kommende uger – eller for den sags skyld den fine undergrundsfestival Sound-Tjek på Gimle i Roskilde. Gudskelov kan du se datoer for disse og flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar